Klickedicken

2011-09-14
18:21:55

Varför 18år på konsert?
Det är rimligt med 13årsgränsen, pga ljudet och att man kanske inte ska gå på konsert om man är hur liten som helst. Man kan bli skadad på olika sätt, men är man 13 eller äldre har man oftast så mycket vett att man inte knör sig längre fram än man klarar av att hantera.

18årsgränsen är däremot onödig, man kan älska musik minst lika mycket om man är 15 år. Låter man fler unga gå på konserter blir antagligen fler musikintresserade och det kan inte finnas något negativt med det? Det är trevligt med musik och konserter! Och de som är under 18 och vill gå på konserter slipper gå miste om en stor del av alla konserter om det bara hade vart lägre åldersgräns.

Varför är det då 18årgräns? För att man ska kunna sälja alkohol, kanske? Men det kan man faktiskt göra ändå! Det är en del konserter, men alldeles för få, som har en separat bar. Varför kan inte fler ha det så? De unga får i så fall också se sina favoritband och njuta av konserter och de som vill dricka till musiken kan göra det också, fast i baren. Vad kostar det dem som arrangerar konserterna? Vad det kostar att ha en vakt, möjligtvis. Men de får samtidigt sålt fler biljetter då de yngre också kan komma. Som det är nu är det inte så många konserter som blir slutsålda som man kan tro. Alltså skulle alla musikintresserade 13-17åringar, arrangörerna och säkert alla andra också tjäna på det. Mer åldersvariation är alltid trevligt.

Så, varför inte ta bort 18årsgränserna på konserter!?

Kommentarer:
#1: fille

och vakt måste dom ju ändå ha om dom säljer sprit oavsett om 13-17 åringar får va där eller inte, så ah

2011-09-15 @ 16:48:43
#2: Jenny

men.. med småbarn behövs vakt både i dörren och till baren. Utan behövs ju ba den som kollar biljetterna...

2011-09-15 @ 18:18:56
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: