Klickedicken

2011-08-29
19:54:33

Dålig dag som ändå blev bra
Jag jobbar fortfarande på att bli frisk och ska inte anstränga mig mer än att gå till och från bussen när jag ska till skolan. Hittills har det funkat rätt bra. Har inte haft riktigt lika mkt feber idag som innan. Har iofs suttit still hela helgen också, men hoppas ändå på att bli frisk.

Dagen började inte så jättebra. Missade bussen även om jag kom innan den skulle gå. Obviously gick den för tidigt. Och bussen efter kom sent. Jag kom inte för sent för det, men hann inte göra några fysikuppgifter. Första lektionen var svenska - eller ja, norksa kanske man ska säga för tillfället. Trodde att jag skulle dö där ett tag, klockan var halv nio och jag skulle inte sluta dagen förrän halv fem. Efter svenskan var det engelska med ny lärare. Harald Pålsson. Exakt en sådan lärare jag behöver ha för att lära mig något antar jag. Fick flest frågor och var tvungen att läsa en hemsk text högt. Gjorde bort mig totalt. Men antar att jag lär mig mer. Känns så, även om det är ett hemskt sätt att göra det på! Lunchen var inte god alls. Korv stroganoff... uuugh. Stavningen på de två senaste orden var ingte bra... Men bra var fysiklabben! Konstigt nog. Eller ja, bra jämfört med tidigare labbar. Min grupp och Amis grupp vann varsin godispåse.. haha. Kemilab, okej typ. Mördande tråkig lärare dock. Men efter det slutade de flesta.

Men inte jag som skulle ha webbdesign till halv fem. Då kom Ami med smartaste kommentaren på hela dagen! Hon berättade för mig att det bara är 100 poäng indval i trean och 200 i tvåan. Hon och jag ska läsa matte breddning i trean och jag vill läsa tyska steg 5. Alltså 200 poäng. Men då kan jag bara ha 100 poäng nu om jag inte vill ha utökat program. Vilket jag inte vill om jag kan slippa. Alltså måste jag bli av med 100 poäng. Webbdesign... 100 poäng... Vi nästan sprang till SYV för att bli av med helveteskursen. Som alltid var det kö där, men det var Josefine och hennes kompisar som väntade, så det var okej. Josefine berättade att hon inte kan gå tyska med mig i år för att hon har fysik på de lektionerna och att hon då ska ha privatlektioner med Gunilla! Vi kom fram till att hon och jag kunde gå ensamma med Gunilla och lära oss skitmycket tillsammans! Hon är grym på gramatik och jag är bättre på typ ord så vi skulle vara grymma tillsammans. Då kom SYV och jag blev av med min webbdesign. Även läraren blev glad att slippa mig redan innan första lektionen haha!

Den kassa dagen som började med att jag och Natta skulle hoppa av skolan och så slutade med att jag slipper webbdesign och kanske kan gå privattyska med Josefine! Grymt värt alltså! :D:D

2011-08-27
20:09:47

Nu ska jag bli frisk!
Nu har jag verkligen tröttnat på att vara sjuk! Jag vill kunna hänga runt och göra massa kul saker. Jag vill till och med ut och springa! Alltså ska jag nu satsa hårt på att bli frisk! Det blir till att:

- Se till att sova mycket. (Alltså gå och lägga mig tidigare)
- Äta bättre. (Vet inte om det hjälper, men det skadar aldrig)
- Skippa långa promenader. (Anstränger mig för mycket när jag är sjuk. Måste vila!)
- Inte vara så stressad. (Jag kan inte sitta still, måste hela tiden uträtta ngt)
- Inte ta piller. (Man vet exakt hur man egentligen mår om man inte är typ avtrubbad.)

Jag är fan pepp på att bli frisk, har lurat i mig själv att det här ska fungera... haha. Efter helgen ska jag se till att få tag i en läkare eller att iaf få komma till sjukan så att jag kan få veta vad som verkligen är fel.

Har någon förslag på vad man kan göra mer än det här så skriiiiiv!

Puss

2011-08-26
22:57:08

Feber...
Fick feber igår eftermiddag, gick hem och sov. Det blev bättre, men inte bra, så jag gick till skolan imorse. Hoppade över idrotten, men annars var det som vanligt. Hem igen. Och nu har jag värre feber än igår kväll! Vad sjutton är det här? Har ändå käkat en hel kåvepeninkur... Blir la bara att gå tillbaka till läkaren... IGEN -.-

2011-08-22
14:21:56

Fässberg
Idag började skolan! Trevligt att träffa alla igen! Är dessutom grymt glad att jag får behålla en grymt bra matte/idrottslärare och blir av med en halvdålig engelskalärare :3 Vi har dock bytt till ett sämre hemklassrum och har inte fått våra skåp än. Imorgon ska vi paddla kanot... Ha... Ha.. Ha... Och det kommer en utbytesstudent från Japan. Dessutom har vi två nya tjejer i klassen; Julia och Ebba.

Fick också veta vad vi fått för ind-val! Trevligt nog fick både jag och Ami Matematik breddning A och B. Matte är nice och klart man borde gå de kurserna. Blir tydligen mycket enklare på Chalmers då. Problemet är att man måste ha godkänt i Matte C och ett godkänt omdöme i Matte D. Jag börjar med matte C nu... Och breddningskurserna börjar samtidigt. Hur tänkte fässberg då? När de sätter två tvåor i en sådan kurs, menar jag... Nu måste jag illa kvickt komma på något annat jag vill gå och sedan skriva ett mail till rektorn och SYV och sedan hoppas på det bästa. Frågan är bara vad man egentligen vill läsa!? Typ... Psykologi? Eller Programmering? Kom med förslag om ni har några! Alla tas tacksamt emot!

2011-08-22
14:14:15

Hår
Oj, nu har jag inte skrivit på ett tag! Sedan sist har jag fätat i dreads på Fille (se resultat på filles blogg). Jag har även klippt upp Annas hår. Skulle bleka delar av mitt eget, men hann inte med det. Sån't är livet.


Blev ändå en bild på Filles halvfärdiga hår :)

2011-08-18
23:28:03

Avatar @ Göteborgskalaset
Imorgon blir det nog att sitta still. Min nacke gör så jävla gottont att jag håller på att dö! Detta pga Avatar. FYFAN Var jag älskar dem! Kasst ljud och kass publik, men det spelar ingen roll när det är Avatar. Dessutom spelade de the Skinner :3 STENAR! Tyckte att det var grymt synd att de inte kom ner och snackade! Det är liksom halva grejen. Hoppas att de gör det nästa gång.. :3 Gaaaaaaah, Avataaaar! haha Vill se dem igen NU! Tydligen kommer en ny skiva också. Hoppas att den är mer lik de gamla än den nya bara. Känns dock som att det blir tvärt om...

Såg två punkband innan som var rätt kassa. Eller ja, ena var skitkass och det andra var bara ganska kasst. Efter Avatar var det Evergrey, helt okej pga publiken. Musiken var kass. hahah.

2011-08-17
15:23:04

Kulturkalaset
Ska dra o kolla på Black Magic Fools med Fille senare. Annars blir det nog inte mycket GBGkalas för mig idag. Har fått penicillin, men det har inte hjälpt ordentligt än... Jag hoppas fan att det är bättre till imorgon. Kan ju inte missa Avatar! Nu ska jag sova lite...

EDIT: Glömde nämna min och Annas smakupplevelse för dagen. Nudlar från den asiatiska mataffären. De smakade typ gammal fisk och luktade sju resor värre. Inga fler nudlar för mig på länge efter det där... :S

2011-08-16
20:26:56

Rita och gå till läkaren
Idag har jag spelat på min nyomsträngade gitarr! :D Vilket förjäkla gött ljud asså! <3 Men har man inte spelat på länge får man snart ont i fingrarna. Så jag gick över till att rita... Men tröttnade innan bilden var klar. Lägger ändå upp resultatet så får vi se om jag någon gång gör klart den. Den som gissar rätt på vem det är får en puss!


Jag var, efter lååång väntan, hos läkaren också. Blev 40 tjocka piller som jag ska käka på tio dagar.

Ja, det är en enkrona där bredvid...

2011-08-15
22:28:11

Strängat om min gitarr!
Idag bar det av till banken för att starta nytt sparkonto och fixa ngt annat, så promenaden dit blev dagens "träning". Kan säga att det räckte gott och väl eftersom att jag fortfarande är sjuk :x

När jag äntligen kom hem spelade jag lite gitarr innan morfar kom och hämtade mig och vi åkte till gitarren för att fixa en pajjad sträng på min elgitarr. Morfar passade också på att kolla runt lite på de lylonsträngade. Vi kom fram till att de inte var värda priset då de (iofs hade fint ljud, men) skramlade lite väl mycket. Man förväntar sig en del av en gitarr när den man har är en Levin. 
När vi nästan hade gått därifrån kom jag på att strängarna på min akustiska gitarr var lite gamla och äckliga och dessutom lät illa, så jag bestämde mig för att köpa nya! Måste erkänna att jag aldrig vågat om han i affären inte nyss visat mig exakt hur man låser strängarna på bästa sätt osv..

Nu har jag jobbat hårt och faktiskt strängat om min älskling! Stolt som sjutton över det faktiskt! :)

Fick ett "Mycket bra!" av min gamla musiklärare också! haha :D:D

2011-08-14
21:44:59

Ny högtalare!
Tyckte att det var dåligt ljud i mina datorhögtalare och kom på att jag faktiskt har en relativt stor högtalare som bara står och dräller. Kopplade in ena stärkaren och datorn så blev det ändå rätt maffigt ljud. Fina effekter kan man också få till! Börjar iofs glappa efter en stund så ska be pappa komma och kolla på det imorgon. Funderar också på om jag ska koppla in den andra stärkaren också, plus de gamla högtalarna. Sedan har jag ett par halvstora bruna... Har för mig att det är bra ljud, men de passa inte in alls färgmässigt. Vi får se vad som händer.

Ska träffa morfar imorgon också, kanske köpa sträng till min älskade ibanez <3 Men kanske ber honom kolla på högtalarna också.

En annan sak som ska fixas imorgon är att jag måste till en läkare och fixa panicillin... Tänker fan inte må så här på Avatar!

Idag har vi plockat bort alla trappsteg på andra sidan också och plockat bort en stor del av stenarna i trappan. De ligger nu i slänten. Ska fortsätta med det imorgon antar jag. Hoppas att det blir klart innan skolan börjar så att vi hinner gräva lite för dräneringen. Blir mycket fräschare luft här nere i källaren då.

Men vi hörs imorgon!

2011-08-13
10:45:18

Resultat från igår
Så här ser det ut hos mig för tillfället. :) (ursäkta kvallitén på bilderna.. Det är min fantastiska mobil som står för dem)


Trappan ska bort helt och vi ska ställa dit den som står där i bakgrunden... om man nu ser den


Flyttat skrivbordet, satt upp högtalare i hyllan för att få mer plats, satt upp en ny lampa och satt upp en klocka på väggen. Har flyttat runt gitarrer också, men orkade inte fota det utan vettig kamera x)

Ikväll blir det Sushi med Åsa och Henrik, men innan det hoppas jag att vi lyckas flytta mer av trappan :)

2011-08-12
21:10:18

Balett, någon?
Jag dansade för många herrans år sedan, men slutade när jag blev sjuk. Nu ska jag börja igen! Äntligen! Men då har jag en fråga: Någon som vill börja dansa balett med mig? Det är en nybörjarkurs på Move dansstudio, som jag vet är ett riktigt bra ställe. Ligger vid Liseberg ungefär. Blir nog kursen på måndagar kl 19.00 till 20.00
Eftersom att det är en nybörjarkurs så hoppas jag att det inte är några krav på vighet, hahah. För det saknar jag helt! Men som sagt, jag söker en kompis som känner för att börja där med mig :3 Kommentera här eller messa eller ngt isf.
Puss!

2011-08-12
19:17:20

Möblera om
Nu såhär i slutet av lovet drar man igång en del grejer hemma. Har gjort om lite i mitt rum bla. Har ny klocka, flyttat skrivbordet, har ny skrivbordslampa osv. Ska dra om lite el o få nya uttag också :3 Bild kanske kommer sedan.

Har också börjat riva trappan vid entrén. Den nya är redan byggd, men måste ha bort hela gamla för att kunna ställa dit den, haha.

Förutom det har vi en del att avsluta, så det finns mycket att göra. Vad händer då? Jo, jag får bihåleinflammation och kan inte gå till vårdcentralen och få penicillin förrän på måndag.. Blir kul på Avatar, ja... Fille, du fångar mig om jag svimmar, va? ;D

Nu ser jag att jag lät väldigt negativ. Det är mycket bra som blir gjort här, men inte så kul att bli sjuk.

EDIT: Glömde skriva att jag ska på bilkurs på lördag! Alltså imorgon... tror att jag äntligen får övningsköra när jag vart där :3

2011-08-11
22:31:33

Göteborg med mor och syster.
Älskar Dag-Otto! Det var jättekul igår :3

Idag har jag skickat ett brev till käraste Nathaly Pettersson... Men även kollat på när Bengt kom och sågade ner en massa grenar i vår ek. Det blev faktiskt mycket bättre än innnan! :)

Jag, Anna och mamma har också varit på stan och fikat! <3 Första gången på år och da'r! Blev att gå och fixa glasögonen.. igen.. Fick nya vad-det-nu-heter-som-ligger-mot-näsan av silikon, helt gratis haha.
Förutom det var vi på shock, där Mamma köpte en skjorta som ser ut som att den tillhör Dracula och jag passade på att äntligen köpa en väska :3



Nu har jag halvskrivit det här inlägget i flera timmar (kollat på film och så emellan), så det är kanske lite konstigt, men det är sådant man får leva med ;D

2011-08-09
20:59:28

Sjuk... med två veckor kvar på lovet.
Nu är det cirkus två veckor kvar på sommarlovet. Vad händer? Jenny blir sjuk. Gaah så typiskt :c

Idag har jag för övrigt träffat Fille. Vi drog till stan och fixade mina glasögon och allmänt hängde runt. :)

Imorgon blir det att åka till vallarna (?) i Falkenberg och kolla på årets jäkelskap. Vet inte ens vad den heter i år, men alla känner vi ju till Dag-Otto :)

2011-08-08
09:38:24

WBTBWB <3
Nu har jag äntligen fått min WBTBWB-skiva! :3 Kommer lyssna sönder den på typ två dagar :3 woooop


Idag blir det Ikea mm. Äntligen köpa nya grejer till det nya badrummet!

2011-08-06
23:48:13

Fixa, städa och röja undan
Hemma från landet nu! Har ägnat hela dagen åt att flytta grejer hemma. Flyttat bort två hela ivarhyllor (Fille... Nemi... hahah) med böcker från källaren, upp med hyllorna till Haralds rum och flytta runt böcker o slänga en del. Har även tagit bort en dörr för att bygga om den och så har vi börjat bygga en trappa... Och tvättat...

Imorgon blir det mera trappbygge, antagligen en del att flytta böcker och så ska jag göra äpplekräm. Och tvätta. Och rensa i trädgården. Listan kan göras lång... Hoppas bara att det är värt det i slutet...

2011-08-03
20:50:06

På landet...
Jag är på landet och det är dåligt väder och jag är trött.

2011-08-01
19:23:07

Fille är hemma igen! :D:D
Idag har jag då träffat Fille! Hemma från Finland och såååe :D
Det blev sushi och sedan hem och slöa. Planerat vad vi ska gå på på Göteborgskalaset också! :D Det blev en lååååång lista..

Tar samma bild som Fille... hahah



Nu åker jag till Lyr igen om en halvtimme... Hadet!