Klickedicken

2012-05-31
14:22:30

Planering
Så fort denna veckan är slut kan jag ÄNTLIGEN sova! Men det har varit kuliga saker så ah. Det är värt. Om jag inte blir sjuk, haha.

vecka 22
Fredag Tyskaprov, jobba kväll på HBTQ-festivalen
Lördag Träffa farmor, jobba kväll på HBTQ-festivalen
Söndag Jobba på HBTQ-festivalen hela dagen + efterfesten

vecka 23
Måndag fira Magnus student
Tisdag fira Malins student
Onsdag Jobba på picknickfestivalen
Torsdag
Fredag Tyskaprov
Lördag Theo fyller år! :D
Söndag

2012-05-29
21:30:46

Zombiekrig @ Sticky
I fredags spelade Zombiekrig på Sticky Fingers. Eftersom jag inte var helt frisk ägnade jag början till att försöka ta bra bilder på det som hände och slutet till att vara med och röja. Här är några av de bästa bilderna. Skulle vara kul med tips på hur man kan ta bättre bilder... Om det är någon som är bra på det, kommentera!
 
För övrigt var det en fet konsert. Zombiekrig är alltid grymma iofs. :D
 
 
 
Det här är såklart inte alla. Det finns fler bilder som är ungefär lika bra på min facebook :D Fritt fram att kolla.

2012-05-28
09:16:55

HBTQ-festivalen
Alla vet väl vad pridefestivalen är förnågot? HBTQ är samma sak, fast med ett annat namn och i GÖTEBORG. Den startar på onsdag denna veckan och det blir en jäkla massa artister och trevliga saker. Alltihopa kommer att avslutas med Paraden som går från operan till Liseberg på söndag. Alla är välkomna att titta! (Ja, även om du inte räknar dig som HBT)

Det finns ETT litet problem med den här festivalen. Det är lite för få funktionärer. Jag är en av de få funktionärer som redan finns, men det behövs fler. Känner du dig manad att söka? Du lär ju få det om du gör det, så skickar du ett litet mail till [email protected]
Man får ingen lön eftersom att det är ett volontärsuppdrag, men man får lite fina presenter. Då snackar vi lisebergskort, västtrafiks regionen runt kort och lite småsaker.


Jag ser fram emot det jättemycket och hoppas att så många nya funktionärer som möjligt anmäler sig! Om du inte vill vara funktionär kan du ju alltid komma och titta på paraden eller gå på festivanlen. Kolla in hemsidan för mer information!
Vi ses där!

2012-05-26
02:33:51

Zombiekrig och Eldrimner @ Sticky
Sååå fett bra! Båda banden var ENORMT bra! De blir bara bättre o bättre för varje gång. Men samtidigt försvinner magin.. Känns som att det alltid är så. Första gången man ser ett band man gillar, eller första gången man ser dem efter att man börjat gilla dem, är det så maaagiskt! Men fortfarande skitbra! Det var bara synd att jag inte kunde njuta till fullo. Är fortfarande inte helt frisk, även om det börjar bli mycket bättre. Men men, då blev det mer foto.. :D

Hittade coolaste människorna där också! :D Tackar dem för fiina pratstunder. Speciellt i början, innan Zombiekrig! :3

Aja, ska gå igenom bilderna och ladda upp de som går att använda imorgon. De som är någorlunda tydlig är antingen för mörka eller så är de på Axel Widéns hår. Inget illa men't mot hans hår, det är snyggt, men det blir lite meningslöst med bara massa hår på en bild. Ah, vad luddigt det blev. Ber om ursäkt för detta och säger God Natt!

2012-05-25
18:15:12

Möten
Igår, torsdag, var jag på möte på Östra för mitt sommarjobb. Ser faktiskt fram emot det! Intressant avdelning iofs. Men ah. Det blir fett kul! :D

Sedan var det möte för värdskapet. Fick nästan springa tidigare från Östra för att hinna. Men det var lugnt när jag kom fram, alla var sena. Haha. Men det var också fett. Ska jobba på HBTQ-festivalen. :D Kommer bli fett liksom. :D

2012-05-25
18:09:47

Matte C nationella
Idag gjorde jag Matte C nationella. Skönt enkelt prov! :D Trodde att det skulle vara svårare, men ah. Jag är glad :D Sedan var det iofs några uppgifter som jag hakade upp mig på och fick ta senare. Hade gjort PINSAMT idiotiska fel på båda två när jag kollade tillbaka. Tur att jag såg dem, haha

Trots problem med några uppgifter, kom jag ut från provet ca en och en halv timme innan provtiden var slut, så det var en del tid att slå ihjäl. Men det var okej, Vilma och Theo var också klara och satt och snackade med Lucas när jag kom. Diskuterade allt mellan himmel och jord (inte riktigt kanske, men MYCKET) och jag fick fina bilder på min arm! :D En vampyr med breda tänder, en krokodil och en svensk flagga. Sedan kom Jacob och vi gick och åt pannkakor i bamba. Sedan ut och satte oss på gräsmattan utanför. Efter ett tag när Lucas skulle gå hem till Gunnel-Maria (resten av hans klass skulle iofs också dit, men iaf) började vi andra kasta nyckelknippor. Vi fångade euhm de flesta iaf! När Degen kom kastade Vilma nycklarna till honom, men han fattade ingenting och fick dem på NYCKELbenet! Hahah, fett hårt var det också. Någon kastade också en nyckelknippa på mitt ben så att det började blöda. Hahah. Sjukt.

Kände att ååh, vad alla bryr sig om mina nycklar, men jag är lite hyper för att det är konsert ikväll! :D Ingen som vill gå med mig dock. Haha, forever alone. Men ah
Hadet gött människor!

2012-05-22
11:00:26

Metaltown då och nu
Sitter fortfarande hemma och är sjuk. Helt otroligt.

Men kollade på lite bilder och hittade en del från metaltown 2008. Vilken skillnad! Då var det centralt, det var inget klet på marken och det var inga onödiga och fula köer. Jag minns tidigare metaltown-år som heeeelt fantastiska, men med att åka buss en halvtimme för att komma dit, sedan bli skitkletig och betala för att lämna eller hämta grejer i en väska man redan betalt för att få ha i garderoben har metaltown typ dött.

Visst är det en del bra band och det är okej att bli lite skitig. Det blir kul när man kommer dit, men det kommer inte vara något man kommer ihåg efter som ngt heeeelt fantastiskt. Hade de haft kvar det i frihamnen hade de kanske lyckats med det... Åh.

Ser ändå fram emot det. Man har inte roligare än man gör sig, så får la se till att ha kul ändå :D Om man inte får böter för att man kletar ner deras bussar med deras egen lera OCH man kan smuggla med sig GOD mat in så blir det bra iaf :D:D

2012-05-20
20:36:13

Dagens
Fortfarande sjuk. Alltså har jag bara gått runt hemma o degat. Vart lite jobbigt att inte kunna njuta av vädret. Sett att det är fint och att jag skulle gillat det om jag inte haft så mkt feber. Men med feber blir det bara äckligt :C

De största händelserna idag var alltså först när Anna skulle gå till Theo o lämna ett USB-minne åt mig. När hon kommer tillbaka berättar hon utförligt om hur hon kommer dit, ser brevlådan, ska precis stoppa ner det fina brevet/paketet i brevlådan när hon får syn på Theos mamma. Hahah hon blev livrädd! och det visade sig att Mamman och Theo hade vart där hela tiden. När Anna berättade det här med största noggrannhet tyckte jag att det var ju dagens händelse!

Något senare, när mamma håller på att laga sin tröja och har ett brinnande ljus, kommer Anna. Hon tar upp en knappnål och sticker den i en död gråsugga och börjar elda upp den. "Kolla! Jag kremerar en gråsugga!" utbrister hon. "Och dens antenner ser ut som en glödlampa!" Hon kom fram till att hon skulle jobba med att kremera folk. (Vad heter det? Inte krematör iaf?) Plötsligt hade jag två händelser för dagen!

Sötaste kommentaren för övrigt! <3


Något senare, när vi håller på att laga mat, ringer telefonen. Såklart går Harald, som är den enda som inte hjälper tilll, för att svara. Han var borta oooovanligt länge för att vara honom. Han brukar svara, inse vem personen vill prata med och skicka vidare telefonen, eller vara väldigt kortfattad och lägga på inom några minuter. Men nu var det längre. När han kom tillbaka till köket var alla såklart nyfikna på vem det var. Han hade ingen aning(!) men berättade att personen i fråga hade legat i en säng tillsammans med flera andra personer och värmt sina händer på två vältränade killar. Efter lite mer diskuterande kom Anna fram till att det måste vart hennes kompis. Hon messar kompisen och får veta att hon inte fattat att det inte var Anna hon pratade med! Hade tydligen tyckt att hon lät lite trött o sur, men inget annat. Hahahah! Kanske en halvtimme senare ringer hon igen. Då var hon mer noga med att verkligen kolla att det var Anna hon snackade med innan hon sa något av intresse! haha
DET var verkligen dagens! :D

2012-05-18
17:13:12

Deliver us - In Flames
Hej! Är man sjuk blir det lätt mycket tid framför datorn. Just nu lyssnar jag in mig på alla Metaltown-band. Hittade en färdig spellista, så det blev sjukt lätt.

In Flames gör med Deliver Us som Avatar gjorde med Black Waltz. En egentligen rätt kass låt, men som man lurar sig själv att älska när man sett videon! Hör man låten utan video senare tycker man fortfarande att den är bra, haha. Älskar det.

Den är lite lik Lillasysters Berätta det för Lina-video också, med fyrverkerierna och det. Älskar att de tydligt visar att de är Göteborgare också, även om hjulet är fett fult. Tycker ändå att det är lite mer okej nu när In Flames har gjort en fet video där :D

Helt enkelt är det en fet video!



2012-05-16
16:29:38

Sänka ljudet på konserter?
Tror att de flesta vet att det snackas om att sänka ljudnivån på konserter i Sverige med tre decibel. En sådan sänkning låter kanske inte så mycket med tanke på att gränsen ligger någonstans vid hundra decibel nu, men det är en sänkning till sådär halva ljudet.

Om man sänker volymen så mycket hörs publiken mer än musiken och då kan man lika gärna gå någon annanstans och göra något annat. Visst kan man få hörselskador om man har en hög ljudvolym, men de har redan 13-årsgräns och de säljer öronproppar. Nu tänker många att om man har öronproppar kan man ju lika gärna ha lägra ljudvolym och slippa öronproppar? Men man vill ju att alla ska kunna skrika hur mycket de vill utan att störa varandra - de lär ju inte sluta för att man sänker volymen. Har man öronproppar hör man mindre av ALLA ljud. Både det man vill höra och det andra, alltså störs man inte av andras prat och skrik och jag vet inte vad.


En anna sak som inte är så seriös, men klart något negativt, är att om man sänker ljudvolumen på musiken kan man inte snacka med kompisen bredvid om de andras fula hår eller galna dans utan att de som inte ska höra hör! Är det ett halvkasst band är ju det halva upplevelsen!? Sänker man ljudet så att man inte kan snacka om de andra går man inte på spelningar med band som man inte är säker på är bra. Då blir det mindre folk på småbanden, vilket också är tråkigt.

Skadorisken ökar. Om man inte hör takten i musiken är det plötsligt inte bara idioterna som röjer i otakt och skadorna kommer att öka dramatiskt. Jag vet själv hur mycket man slår sig på folk som inte vet hur man håller takten. Blåmärke på kinden som satt kvar i typ fem dagar från en Lillasysterkosert, feet blåtira från typ Zombiekrig och när jag bet igenom läppen på en Raubtierspelning är bara några exempel. Och så dåligt med hjälp man fick då så kan det inte bli bra när de sänker volymen och fler slår sig. Då får de anställa sjukvårdare för att kunna hjälpa till. Jag hade svårt att få tag i en så enkel sak som is och jag antar att folk kommer slå sig mycket värre än jag har gjort.

Anledningen till att man går på konsert är FRAMFÖRALLT att man vill höra musiken, annars kan man bara gå ut på gatan och starta ett slagsmål, så sänk för guds skull inte volymen!


Gör skillnad via facebook här.
Artikel i aftonbladet här.
Krönika i DN här.

2012-05-16
08:40:36

Missar Archaea! D:
Jaha. Då var man supersjuk då. Kul.
Var hemma igår i hopp om att jag skulle vara frisk nog idag för att gå på Archaeas spelning idag. Men icke. Mår ännu sämre idag. Blir alltså att ligga hemma och sova hela dagen. Igen.
Spelningen då. Det är så att halva bandet har hoppat av, de har gjort om och hittat nya medlemmar. Gamla gitarristen har tex blivit sångare. Hade vart så GRYMT att se dem ikväll. Men icke. Ska försöka sälja biljetten till behövande. :P

2012-05-14
21:47:10

Zombiekrig
Zombiekrig spelar på Sticky Fingers den 25e maj. 18 på förköp. Tycker att ALLA ska hänga med! :D
Skitbilligt dessutom. Typ 60 spänn :D

Köp biljett HÄR. och messa mig om du vill gå med mig (a)

2012-05-14
16:05:05

Värdskapet 15-25
Jag och Fille ska hämta våra värdskapströjor idag. Om vi hinner. Haha, känns ganska typiskt oss :D
Orkar inte riktigt ta mig ut imorgon, tror jag, så hoppas det blir idag.

För övrigt borde jag sätta mig med kemin nu. Har en måndag kvar på kemi b och det är typ 20 uppgifter i en bok. Känns ganska värt att ha dem färdiga :3
Så tjena proteiner och nukleinsyror!

2012-05-14
15:51:51

Fint hår!
Tänk att ha sådant här hår! :D Jättesnyggt! Man skulle iofs vara jätteblek för att det skulle vara snyggt. Typ likblek.
Alltså skulle jag inte kunna ha det... Är mer rosa, haha xD (nej, jag känner inte för att ha ett kilo smink för att passa i det håret.)
För övrigt fick jag för mig att jag äntligen var frisk i typ fredags eller lördags - antagligen önsketänkande - så jag typ betedde mig som att jag var det. Överansträngde mig nog, för nu är jag ännu mer ont i halsen. Känns som en klassisk Jenny-förkylning (Y)
Kanske är lika bra att ge upp. Jag lär ju inte bli frisk ändå? Eller så kan jag gå en kurs i hur man blir frisk hahaha. Om någon kan ge en sådan anmäler jag mig direkt!

2012-05-11
20:03:19

Modevisning på Fässberg
Var på modevisning i går med Ami, Hugo, Theo och Vilma. Modellerna var jätteduktiga! Många gick som om de var riktiga modeller! :D De som designat och sytt allt var grymma också! Det mesta var ballt. Vissa såklart bättre än andra, men ah :D

Både Josefin och Emma var modeller. Ylva var desigern. Skitduktiga! Jag är stoooolt! :D

Josefin in action. Jag är impad...
Tog bilden från facebook.

Josefin längst till höger :D
tog bilden från facebook.

Emma näst längst till höger. :D
tog bilden från facebook...


Emma! :D
tog bilden från facebook.

Ylva längst till höger. Hon har designat och sytt det där! :D
foto: John Waldén


En av de mest komplicerade klänningarna. Tyckte den var jättehäftig :D
foto: John Waldén


Älskar strösslet/pärlorna. Han påminner om en glass :D
foto: John Waldén

Om någon vill se det här IRL kan man pallra sig till nordstan den 20e maj. Jag kan lova att det är värt det! :D

2012-05-09
16:59:29

Färgade linser! :D
Mina färgade linser kom på posten igår! :D
Tänkte lägga upp bilder, men det kommer senare :)

2012-05-08
21:31:51

Slaget!
Idag var det slaget om innerstan!
Hämtade en extra fässbergströja så att Fille kunde hänga på. Skitnice! :D Tyckte att vi skötte oss riktigt bra. Visst vann vi inte, men det var fett värt ändå. Träffade massa trevliga människor. Många kramar och ah. VÄRT liksom :D

Hvitfeldska vann läktarkampen. De var dubbelt så många som vi, så det var inte så konstigt att de lät mer. Sedan var vi bättre förra året, men då borde vi lätt vunnit! Äh, vi vinner LÄTT nästa år! :D

Fotbollen var jag inte så engagerad i, men Rudebecks vann. Grattis till dem!

De som har fixat allt har varit jätteduktiga! Massa grymma saker. Samtidigt saknades nya idéer. Det var exakt samma saker som vi körde förra året. Flaggor, lysande pinnar och långa tyg ner över publiken.
Inför nästa år vill vi ha nya saker och att man kan få lära sig ramsorna innan! haha, hörde fel ett antal gånger. Varm korv.

Fässberg vinner nästa år. FORZA FÄSSBERG!

2012-05-07
16:41:51

Måndag
Dagen började med att Historialektionen var inställd. Alla utom fyra visste det. Yay. Jag var en av de fyra.
Satte mig med Mia och försökte plugga lite kemi, så det var okej ändå.

Det blev bara en lektion idag, ändå var jag i skolan från åtta till två... Plugga när jag ska är inte min starka sida.

Det betyder att jag sitter här nu och har nästan gjort det kortaste av fyra kapitel som jag har prov på imorgon. Yay. Och jag kan inte koncentrera mig i mer än två minuter i sträck. Här är ett exempel. Jag skriver ett fult blogginlägg istället för att plugga på det jag ska, haha

Försöker också hitta människor som vill läsa tyska steg 5 på Fässbergsgymnasiet nästa år. Messa mig DIREKT om du vill gå det!

Imorgon är det slaget om innerstan också! Åh, det ska bli ROLIGT :D Ser fram emot det :3

Meeeen, nu ska jag satsa på namngivning av kolväten, estrar, etrar, alkoholer, aldehyder, ketoner och ah, ni fattar.
Hadet! :)

2012-05-05
20:50:48

Blondin
Är jag blond eller? :x
Asså, seriöst..? :(

2012-05-05
09:36:47

Färgade linser
Mamma har snackat med en kompis som är optiker på så vis att hon är fysiker, inriktad på optik. Jag ser allämt kasst, på alla avstånd. Fick glasögon för närsynthet, men de hjälper inte. Gick till en annan optiker som sa att jag borde ha typ +2, alltså för någon som är översynt, men att jag måste till en ögonläkare först. Det skulle bli inom tre månader och har inte ens fått en tid än.

Men mammas kompis kom på något smart. Jag har väääääldigt stora pupiller och det kan vara det som är problemet! Linsen är såklart bäst i mitten och sämre ut i kanterna och har man stora pupiller används liksom hela linsen och synen blir sämre eftersom man använder den dåliga biten också. Hon sa också att ett sätt att enkelt fixa det är att använda färgade linser så att pupillen liksom blir mindre. Färgen täcker över den yttersta, sämsta delen av linsen.

Varför inte testa, tänkte jag. Nu har jag bara problemet att välja färg på linserna... Hjälp? (a)

2012-05-04
22:24:24

Bli frisk..?
Jag tror att jag har VÄRLDENS sämsta immunförsvar! Jag har varit såpass sjuk att jag inte orkar mer än gå långsamt till bussen, vara i skolan, gå lååååångsamt till bussen och åka hem, i ungefär EN MÅNAD nu. Det är dags att bli frisk!

Mitt problem är bara att jag inte tycks veta hur man gör. Käka si o så klarar jag av. Och sova mer än normalt. Men det hjälper inte. Tror att jag inte kan slappna av. Hur knäppt låter inte det då?

"Hej, jag vet inte hur man gör när man slappnar av. Kan du lära mig?" Haha, men seriöst. Vad ska jag göra? ;o

2012-05-04
22:12:11

Slaget
Jag har äntligen köpt biljett till Slaget om Innerstan 2012! Kommer bli skitkul och Fässberg kommer lätt vinna tillbaka pokalen! :D <3
Skulle tagit en bild på biljett-armbandet, men det sket sig så grovt att jag tog en massa andra kostiga bilder. Ni får en av dem! :D

2012-05-02
20:18:33

Hur stor är en lök?
Jag har också funderat på det många gånger....
EXAKT min humor! :D <3