Klickedicken

2011-11-30
07:56:03

Gårdagen
Som ni kanske har märkt har det inte blivit mycket tid till bloggen det senaste. Om det blivit något inlägg alls har det inte blivit varken långt eller väldigt intressant.
Jag har mycket att göra i skolan, fysikprovet, och det tar en massa tid... Lite dumt, efter som att jag inte får så mycket gjort. Är väl för trött antar jag.
Igår sa historialäraren ännu en gång att han vill dansa runt granen med oss innan jul, men nu tyckte han också att vi skulle göra det med den andra klassen och att det skulle bli på vår mattelektion! Blir det på matten slipper vi historia och får sluta mer än en timme tidigare, men tror inte att matteläraren går med på det. Vi har missat 40 min för en enkät och en halvtimmer för information om kommande val, på mindre än en vecka. Alltså är han nog inte så pigg på idéen, men man kan ju alltid hoppas! :D
Efter det ovannämnda informationsmötet på matten kom jag, Ami och Vilma fram till att vi måste gå och prata med SYV. Det tog en bit av lunchen och halva kemin! Haha, mycket prat om att jag har för få poäng nu och för många sedan och borde tenta av tycka 4 och 5. Och Ami vill ha matte breddning och engelska och hoppa lite annan skit. När vi kollade vad vi hade för kurser visade det sig att Ami borde ha gått i tyska steg 5 sedan i höstas! hahahah, hon kan säga Ich möchte am Wochenende ein Buch lesen. x)
Jag och Vilma däremot ska läsa Matte E, Matte diskret och (jag tror att Vilma också ska läsa) Matte breddning A&B :3 Fysik breddning om det blir astronomi är lite lockande också... haha
Nu måste jag nog iofs gå och plugga den fysiken jag har nu, och den är inte det minsta rolig... :c
Hadet!

2011-11-28
21:59:07

Måndag
Skoldagen började halv åtta med utvecklingssamtal... Min mentor är bra så fick ändå ut en del. Med andra ord var det väl okej att det var så tidigt. Kanske ska få extraundervisning i tyska! :D Ich brauche Nachhilfe in Deeeeuuuuuutsch.. (om någon minns när Sonja var med på Adrienntyskan...)
Übrigens har jag pluggat fysik idag.. och ätit pepparkakor...
Dessutom har jag, Britt och Pär-Olle bildat en pensionärsförening! Med de namnen kunde man ju inte annat! hahah, det bästa är att de heter så på riktigt :D (Tänker inte avslöja mitt namn för dem som inte redan vet det...)
Och sist men inte minst har jag fått ett fiiint brev av en fiiin kompis! :D Tack, Fille :)
Nu blir det tyskaläxa, lite engelska och sedan sova...
God natt, gott folk!

2011-11-26
23:51:01

Jul på Liseberg!
Var på jul på Liseberg med Ami i fredags! :D
Tog vägen om Brunnsparken och mötte folk som gav oss ballonger... Som de naturare vi är tänkte BÅDA TVÅ att det handlade om brännpunkten på ballongerna!
Kan ju också tillägga att vi vet exakt vad donuts innehåller och att Amis mamma gör jättegoda lussebullar! :D:D

2011-11-23
18:56:16

Träna? eller plugga? eller deeega?
Valet mellan dessa två är.. var.. inte kul. Blev att försöka skriva klart idrottsinlämningen. Meeen nu blir det Harry Potter, gott folk! :D


Sista frågan löd
Bedriver du någon fysisk aktivitet utöver skolidrotten som ger konditionsträning?
Om du svarat ja, beskriv då hur du tränar (vad, hur oftam hur hårt?)
Om du svarat nej, beskriv då hur du skulle kunna tänka dig att träna och vad du tror krävs för att komma igång med detta.


Kände där när jag började skriva att det kanske händer någon gång... alldeles för sällan.... att jag går ut och springer och sedan kom in på att min huvudsakliga träning är typ röjet på konserter att jag kanske borde göra ngt? haha

2011-11-23
15:49:28

Det är KALLT!
Det är så kallt här att jag tror att jag går åt! Sitter med raggsockor o tjock tröja o fryser. Inne! Hur gör man det varmare? ;o Vet inte ens hur man skruvar upp värmen.. och jag har bott här i hela mitt liv! :o

2011-11-21
20:31:20

Farmor!
Träffade farmor och farfar första gången på flera veckor idag! <3 Det var alldeles för längesedan sist!
Satt hos farmor och "pluggade" engelska och snackade med henne och farfar större delen av dagen. Värt! :D

2011-11-20
14:17:48

Fint vykort <3
Titta vad jag hittade i min Harry Potter bok när jag började läsa den! Måste haft den som bokmärke! :D:D:D
Nu kan jag iofs inte hitta boken längre... Ville fortsätta läsa den, men näääähä.

2011-11-20
14:14:46

Öppet Hus
Det var, som sagt, öppet hus igår. Det blev väldigt mycket varm choklad och chokladglass för min del! Seden blir man smått irriterad på SYV som skickar folk till oss för att vi ska svara på sådant som hon borde svara på... Men som helhet var det riktigt kul, trots SYV :D

Fick feber sedan, så nu är jag förkyld! Ont i halsen och hela baletten! Sitter för övrigt och skriver idrottsarbete... Borde plugga fysik också.

Shit vad jag längtar till jullovet! Är så trött på det här att det är inte klokt! Behöver sova och slippa tänka!!

Jaja, skola igen imorgon... Kul att träffa folk kanske..? Man får försöka hitta det positiva, haha

2011-11-17
19:44:56

Engelska
Engelska nationella idag. Gick ju sådär, haha. Simning efter det. Det var inte RIKTIGT så hemskt som jag tänkt mig :)

Imorgon ska jag skriva engelskauppsats och OJ så det inte kommer att gå bra! Men det är lite okej, eftersom att jag ligger såpass mycket före i matte att det inte finns något jag kan göra utan genomgång. Det är liiiite konstigt, med tanke på att jag inte räknat ngn annan gång än på lektionstid O.o

Dessutom slutar jag efter kemin imorgon, alltså en lektion tidigare än normalt! :D Och det känns ju nice, haha. Tror ni att man skriver bättre engelskauppsats om man läser en engelsk bok dagen innan? Jag fick för mig det, så ska typ duscha och sedan läsa Harry Potter :3

2011-11-17
07:33:36

Torsdag...
Idag är ingen rolig dag alls! Har engelska nationella, prata-delen, och ska simma med skolan. Inget av det är speciellt lockande. Nästan skrämmande faktiskt, usch. Längtar verkligen till i eftermiddag när jag kommer hem och det är över!
Önska mig lycka till! Det kan jag behöva! ;o

2011-11-16
18:31:15

Julbrev
Brukar få så fina julbrev om vad folk har gjort hela året, så tänkte skriva ett iår jag med. Eller ja, tyckte att min familj kan göra ett. Alltså försöker jag nu komma på vad jag har gjort hela året, men kan nästan inte komma på någonting!! Har jag inget liv alls eller vad är det här!? :o

Snälla hjälp mig att komma på saker! Typ vilka konserter mm

2011-11-15
16:09:45

Fässbergsgymnasiets Öppet Hus!
På lördag mellan 11 och 14 är det öppet hus på den bästa gymnasieskolan i vår region; Fässbergsgymnasiet!

Jag kommer att vara där, framförallt i mattesalen och prata matte, men även i resten av skolan och snacka med folk. Tycker att ni ska komma dit och titta! Det skadar ju aldrig att titta på en skola extra.

När jag själv skulle välja var jag ganska ointresserad. Jag gillade inte skolan och brydde mig inte så mycket om vilken jag skulle börja på. Men jag var ändå och kollade på olika skolor med kompisar. Gick till Sigrid Rudebecks gymnasium under en dag. Det känndes inte alls rätt, fick för mig att alla som redan gick där kollade snett på en eller granskade en för att se om man skulle duga som rudebeckselev. Däremot verkade de lärarna jag träffade på helt okej.

När det var öppet hus gick jag och en kompis till Hvitfeldska gymnasiet. Det kändes ändå som en vettig skola, med matematikinriktning och tyskasektion. Eleverna här gav mig inte heller en känsla av att de tyckte att de var mycket bättre än vi som var där och tittade, så jag kom fram till att den här skolan kanske får duga ändå. Den känslan hade jag tills jag kom in i en fysiksal och en lärare frågade en annan som var där om han var intresserad av natur och han svarade att läraren var hans mentor och att han gick på skolan sedan två år. Kanske inte Hvitfeldska ändå, tänkte jag.

En skola kvar som jag visste mer än namnet på och som dessutom hade naturvetenskaplig linje; Fässbergsgymnasiet i Mölndal. Jag hade dessutom en kompis där som verkade älska den där skolan, så varför inte gå dit och kolla? Jag åkte dit med en kompis på nästa öppet hus och blev kär i skolan direkt! Så fort man kom in blev man glatt mottagen av elever och lärare och det fanns någon slags grym kemi mellan alla där, oberoende av program! Jag var helt enkelt såld redan där, så det hade inte behövts med studiecentrum, datortek och utmärkelser för ett av de bästa skolbiblioteken.

Nu när jag går på Fässbergsgymnasiet och har gått här i ett och ett halvt år kan jag inte säga annat än att det var ett av de bästa valen i mitt liv! Gemenskapen är enorm och du är okej oberoende av hur du är eller hur du ser ut.
Vi har också en elevkår som hittar på väldigt många trevliga saker titt som oftast. Vi har en superhjältedag, mysdag och mycket annat. Nu senast firades 11:11:11 med fest. Slaget om innerstan är också något vi ser som en självklarhet.
Trots allt detta partajjande är det inget fel på undervisningen. Jag vet själv när jag har pratat med kompisar i andra skolor (som är kända som de bästa skolorna i Göteborg) och de har frågat om hjälp med uppgifter i matte och jag ligger långt före dem. (Trots att jag kanske inte ligger speciellt långt fram jämfört med resten av klassen.) Vi har alltså en del riktigt bra lärare.
Vi har såklart andra program än Natur här. Det finns bland annat samhällsvetenskap, estet och el.

Så varför inte komma och bilda dig en egen uppfattning av skolan nu på lördag kl 11.00-14.00?
Det kostar dig inget, du kanske hittar DIN skola och dessutom kommer du att få saft och bulle!
Hoppas att vi ses där!!

2011-11-14
20:08:42

Julklappar!
Woaaa! Nu fick jag ett julklappsryck! Vad ska jag ge till folk!? :D Har en grej som jag tror att en kusin ska få. Vet dock inte vilken av dem. Sedan har jag en del smågrejer till min bror och en yttepytteliten grej till far.

Vad kan man ge till folk!? :D:D

2011-11-14
18:56:57

Poodles-hotpants?
Jag måste bara visa det här! Letade efter Raubtier-hotpants för att jämföra priset med det från konserten, så hitade jag det här! Haha, the Poodles kan la inte ha sådana här? ;o


Fråga mig inte varför de inte skulle kunna det, för det vet jag inte. Det känns bara så inte-dem!

2011-11-14
18:50:13

Oj, vad längesedan!
Nu var det alldeles för längesedan jag skrev här. Igen!

Måste ju bara börja med att säga att Raubtierkonserten var grym! Inget röj alls, men ändå bra! Och jag slog mig inte en enda gång! ;o Jaja, hoppas att det blir bättre röj på nästa konsert, som för övrigt ser ut att bli en småspelning på typ 1200 kvadrat i slutet på november eller början av december.

I lördags började jag dagen med att gräva typ tre kärrlass lera som skulle till tippen. Det var JÄTTETUNGT och jag fick träningsvärk i underarmarna och ryggen... O.o I pauserna (när mamma och Kent körde bort skiten till tippen) satt jag och läste svenskaboken som skulle vara utläst till idag. Och tro det eller ej, men jag blev klar samma dag som jag började! Efter allt det där träffade jag Fille och flätade i hennes dreads. Förra gången blev de nästan för många och denna gången blev de för få. Men man lär sig väl, hoppas jag! :D Det är tur att Fille ser bra ut i vilket som! ;)

Dagen efter var det Fars Dag. Då blev det gräva lite till! Upp så tidigt som möjligt för att inte slösa bort ljusa timmar. det blev iaf att gräva grus och bära sten, så nu är jag helt mörbultad och kan knappt röra mig! Gick till pappa sedan iaf för att fira fars dag. Fick smörgåstårta, äppelpaj och chokladpudding! :D Och så försökte han förklara varför f(x)=e^x ger f´(x)=e^x och inte något annat. Jag kan acceptera att det är så, men jag vill veta varför! ;o

Och idag är det måndag, 28 skoldagar kvar till jullovet, och jag har nästan börjat plugga! Haha, blev lite grejer på vägen hem från skolan så har bara hunnit med det, laga mat och äta innan jag satte mig här.

Fick ett mess från Natta också om adresser och vykort, så nu ska jag se till att hitta dem och lägga dem på posten!

Jah! Nu blir det plugg inför svenskaprov och idrottsuppsats! (Vem fan kom på idén med uppsats i idrott? -.-')

2011-11-09
08:25:10

Raubtier!
Jaha, då sitter man här o lyssnar på Raubtier! Blir konsert på torsdag, alltså imorgon!! Längtar som sjutton!! :D:D:D:D



Vem ska med? :D

2011-11-07
07:25:04

Hemma igen!
Jah, då var man hemma i Götet igen då! Det var grymt i Berlin! Kollade på samma saker som när man var där med klassen, köpte massa skoj grejer och skrev vykort. Att vi inte kom ihåg att skicka de sistnämnda är en anna sak ;)

Meen, nu blir det skolan så kanske blir mer senare... :)

2011-11-02
19:26:07

Påväg till Malmö
Woop, nu sitter man på tåget till Malmö med sushi och Harry Potter. Ska byta till nattåg där och när jag vaknar igen är vi är BERLIIIN! :D

Blir nog inte mycket bloggande därifrån eftersom att jag inte har någon egen dator och dessutom inget internet första dagen, men det får man överleva! Det som är värre är väl att det inte blir något facebook heller. ..och inga sms! Meeen vad gör det när man är i Berlin? :D:D

2011-11-02
09:19:43

Berlin!
Då bär det snart av till Berlin!! :D:D
Har ganska bråttom; ska packa färdigt, duscha, åka in till tåget, köpa sushi osv innan tåget går vid 18.57 eller när det nu var... Åh, ska bli kul! :D

Ha så trevligt i Sverige hörrni! ;)

2011-11-01
08:37:26

LOK!
Haha, LOK är på plats 13 OCH jag har spelat det 666 ggr! :D