Klickedicken

2011-09-29
18:01:40

Zombiekrig, 7e okt
Herregud jag tror att jag smäller av! Detta kan inte stämma! Det måste vara för bra för att vara sant!
Zombiekrig ska spela typ hemma och det är gratis, utan åldersgräns! Shiiiieet! :D:D:D:D
Fille är bäst som såg och berättade det! (Andra är dumma som vet om det men inte sagt ngt.)

WOAAAA!! :D:D:D

2011-09-29
15:41:50

Bilder ;D
Woaa, mannen. Jag har glömt ladda upp några av de finfina bilderna på mina finfina kompisar från i.. söndags? Lördags? Whatever.


Kundvagns biiild :D


Cykelhjulet! :D

2011-09-29
15:31:06

Kommentarer?
Tycker att ni kommenterar dåligt här alltså! och ja, det var huvudinnehållet i det här inlägget.

Svenskaprov och orientering avklarat idag då. Imorgon blir det läkaren på tyskalektionen och kanske matten. Lite surt då att det är kemi, idrott och engelska som är kvar. Idrott är iofs nice, men kemi med den läraren känns sådär och engelska... njaaaaah. Så kanske hoppar det om läkarbesöket tar såpass lång tid att jag missar både matte och tyska? Lite nice isf. Slutar fan 15.35 annars :c


2011-09-28
13:20:45

Friluftsdag
Då var man hemma från friluftsdagen! Cyklade typ en mil dit och en mil hem och så var själva friluftsdagen att promenera en mil. Tog mig, Ami, Vilma och Ronja 96 minuter. Fast vi gick inte jättefort. Två ville öka o två sacka... haha
Det var fan folk som sprang den milen på - håll i er - 35 minuter! Helt SJUKT! ;o

Imorgon blir det svenskaprov och orientering. Idag blir det plugga röven av mig och bleka Filles hår.

2011-09-27
20:24:27

Mattetävling
Fem timmars mattetävling... KLART! :D
Det var helt okej, lite mysigt att bara sitta där med ett ämne man faktiskt gillar. Räkna, räkna, räkna. Och uppgifterna var inte helt omöjliga! Svarade ändå något på fyra av sex. Om det är rätt svar är en annan fråga! Haha, men det var kul att göra det, men samtidigt skönt att ha det gjort.

Tyvärr är inte provet uppe på hemsidan än, så jag kan inte visa ngt av det...

Imorgon blir det då friluftsdag. Cykla bort till sisjön och promenera en mil, käka en korv och sedan cykla hem igen. Värt.

2011-09-26
18:19:04

Bilder från helgen
Var som sagt ute med Fille och Theo och fotade. Här är några av bilderna!

Kundvagnar på Ica Maxi


Fille med blommor vid Maxi.


Fråga inte, jag tycker bara att den är cool :D

Datorn börjar få ryck, så det blir inga fler bilder nu.
Men det var nice att fota! Vill igen! :D Fille, marknaden... :3

2011-09-25
21:50:49

Fota med Fille och Theo :3
Var ute och fotade med Fille och Theo imorse. Askul att fota! :D:D Dock inte så bra på det själv, haha. Stå modell är la inte heller min starka sida ser jag på resultaten haha :D
Laddar upp senare, eftersom att skiten inte går att vrida rätt dem O.o

2011-09-25
00:22:46

Vad har hänt idag?
Idag har jag ändå fått gjort lite av allt jag skulle göra!

Dagen började med en promenad med Anna runt i Krokslätt och i skogen. Nu har vi kollat alla hus och valt hus åt vår far. Vi har även kommit fram till att Harald borde byta till Krokslättsskolan. Väl hemma igen krattade jag upp löv från gräsmattan och sedan kom mormor och morfar och åt med oss. Sedan fika, såklart!

Biblioteket var ju också något vi skulle till, så dit drog vi efter fikat. Jag lånade åtta skivor! Däribland Khomas senaste! ÄLSKAR DEM! <3 Så nu kommer jag att droga sönder den. Alla skivor är (snart) sparade på min hårddisk. Blev Lagerhaus och lite annat också, i jakt på en födelsedagspresent åt farmor. Men vi hittade inget, så drog hem igen.

Nästan hemma mötte vi Fille som skulle fota lite. Hon och jag drog ner till maxi för att hämta ut biljetter och fota, men maxi hade ingen kontakt med ticnet och när vi kom ut var det redan mörkt. (Då hade vi iofs hunnit fota en del i en spårvagn och ta grymt mkt konstiga andra bilder. Cykelbilder framförallt.)

När det inte gick att få ut biljetter på maxi gick vi till willys. Där kom Hassan och hjälpte oss. Han var på ett jäkla gott humör, den grabben alltså! ;o Påstod att man var "välutrustad" med siffror på armen... Kände att det var tolkningsbart. haha. Älska att det blir Raubtier snaaart! Längtar som sjutton!! :3

Eftersom att det inte blev så bra bilder ska vi fota imorgon bitti igen! :D Fille, har fastnat för din kamera, även om jag inte fattar den... haha. Denna gången ska Theo vara med också, så att vi kan förvärkliga våra kundvagnsbilder :)

2011-09-23
20:55:28

Mamma fyller år!
Jag var med på idrotten idag!! Det var kondition och det funkade nästan att vara med. Resultaten var åt helvete, men jag var med hela lektionen! Det är ett stort steg frammåt i min sjukdomsutveckling! :D
(Dessutom får man vänner om man har min tröja ;D )

Mamma fyller år idag så det är massa folk här och firar det. Jag har ätit godis! Otroligt. Det är liksom inte gott egentligen, men man bara äter om man har börjat. Fy!

Fick en CD av pappa med något band jag aldrig hört förut och ett par jättesöta vantar av farmor! :D (Vantarna kommer alla att mobba sönder mig för, men det skiter jag i för jag älskar dem :D)

2011-09-21
08:11:03

Raubtier
Aawww, man blir ju nästan tårögd! :'3
Dessa gossar ska man då se live i oktober... Längtar som FAN nu.
"DET KUKAR UR"

2011-09-19
17:12:51

Fortfarande sjuk
Nej nu börjar jag verkligen tröttna på att vara sjuk! Nu känns det iofs som en vanlig förkylning, fast värre. Men inga kostiga bihålesmärtor. Vill bara att det ska gå över o jag kan bli frisk! NU!

Vart hemma från skolan idag då. Typ inte gjort ngt vettigt... Inte orkat. Eller jo, jag har strykt min skjorta. Det var det vettiga för dagen.

Imorgon blir det skolfoto! Skojsigt när man är pissförkyld! Kommer se drogad ut, haha.

På fredag fyller mamma år också! Jag har ingen present och orkar inte åka in till stan. Vad borde jag ge henne!? Kanske orkar om jag vet vad jag ska köpa liksom... Eller så får hon inget nu o typ asmkt i julklapp..? Vad tycker ni?

2011-09-16
15:09:26

Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer
Om jag kunde drömma är en bok som i princip alla tjejer mellan tolv och arton år har läst, och älskar. Jag kan inte säga att jag håller med dem. Historien kan vara bra, men måste berättas på ett annat sätt för att jag ska fastna för den.



Det handlar om den osynliga Bella som flyttar från sin mamma i Phoenix till sin pappa i Forks. I sin nya skola är hon plötsligt inte så ensam, alla vill prata med henne. Alla utom en, Edward. Bella blir nyfiken på varför han helatiden undviker henne och när han har räddat henne för att mosas av en bil ur kontroll börjar de prata.

Den här boken ger en helt annan bild av vampyrer en den allmänt kända. Jag tycker personligen att Meyer föströr magin med vampyrer. Själva grejen med dem är att de är så mänskliga men ändå livsfarliga. Här är äter de inte människoblod för att det känns "fel" (med undantag, visst), de glittrar i solljus och har magiska "gåvor", som att läsa tankar och se in i framtiden.

Jag vet inte om boken bara är dåligt översatt eller om den är dåligt skriven från början, men det är ofta väldigt udda ordval och ingen ordvariation. De blänger och skrockar mycket mer än man normalt gör... Hade inte större delen av boken bestått av dialoger mellan Bella och Edward eller hur Bella beskriver hur Edward ser ut, hade det också varit bättre. I början är det mycket om vad som händer i skolan, men det fösvinner efter drygt halva boken och då tappar man helt och hållet tidsuppfattningen i alla dialoger.

Som sagt hade det kunnat bli en bra historia av det hela om boken inte varit så enförmigt skriven.

2011-09-14
18:21:55

Varför 18år på konsert?
Det är rimligt med 13årsgränsen, pga ljudet och att man kanske inte ska gå på konsert om man är hur liten som helst. Man kan bli skadad på olika sätt, men är man 13 eller äldre har man oftast så mycket vett att man inte knör sig längre fram än man klarar av att hantera.

18årsgränsen är däremot onödig, man kan älska musik minst lika mycket om man är 15 år. Låter man fler unga gå på konserter blir antagligen fler musikintresserade och det kan inte finnas något negativt med det? Det är trevligt med musik och konserter! Och de som är under 18 och vill gå på konserter slipper gå miste om en stor del av alla konserter om det bara hade vart lägre åldersgräns.

Varför är det då 18årgräns? För att man ska kunna sälja alkohol, kanske? Men det kan man faktiskt göra ändå! Det är en del konserter, men alldeles för få, som har en separat bar. Varför kan inte fler ha det så? De unga får i så fall också se sina favoritband och njuta av konserter och de som vill dricka till musiken kan göra det också, fast i baren. Vad kostar det dem som arrangerar konserterna? Vad det kostar att ha en vakt, möjligtvis. Men de får samtidigt sålt fler biljetter då de yngre också kan komma. Som det är nu är det inte så många konserter som blir slutsålda som man kan tro. Alltså skulle alla musikintresserade 13-17åringar, arrangörerna och säkert alla andra också tjäna på det. Mer åldersvariation är alltid trevligt.

Så, varför inte ta bort 18årsgränserna på konserter!?

2011-09-12
20:46:20

Det är ändå lite jobbigt med NV
Tjotjo. Idag har jag vart i skolan och det var jobbigt. Fick FÖR mycket läxor. Ska skriva en insändare, läsa en bok, skriva ett föredrag, göra matteläxa, historia, uppgifter i kemi och fysik, grammatikuppgifter i tyska, läsa en skitlång text och svara på frågor till i engelska... jag har säkert glömt något. På detta har jag migrän, feber och ont i halsen. KUL.

Mamma var iaf snäll och fixade en ny tid till en läkare som förhoppningsvis kan bota alla mina "probelm". (Även läxproblemen då ;D not.)

Har iaf vart duktig nu och gjort insändaren och skickat in den, gjort matten, läst historian (har frågor kvar), och nästan börjat med tyskan. :) När det är så mycket kvar kan man ju fråga sig vad jag gör här vid datorn... ja... Den ska jag snart lämna för att ta en promenad eller duscha eller ngt annat trevligt...

2011-09-11
09:53:37

Harry Potter
Efter att jag och Fille var och kollade på Harry Potter lurade jag mamma att börja läsa böckerna högt. Haha, det är faktiskt jättemysigt! :D

För övrigt har mamma "städat" mitt tangentbord, så nu är det helt vitt igen! :D

2011-09-11
09:21:22

En dag med Natta.
Igår drog jag och Anna in till stan och köpte ett par byxor till henne. Sedan träffade jag Natta för att fira hennes födelsedag! Det blev sushi i stan plus lite shopping. Natta köpte väärldens finaste blåa tröja! Det var typ tio ggr snyggare på henne än skyltdockan.. haha :D:D Natta, jag tycker att du ska ladda upp en bild på dig i den! :3 Jag köpte en jättemysig grön tröja... :)
Efter det drog vi hem till mig och fikade och kollade på film. Jag hade köpt zingo och kexchoklad och bakat kladdkaka, så natta var näst intill överlycklig xD Trevligt, trevligt :)
Jag tog en jättesöt bild på Natta och Jossan btw. Natta lägg upp den med! :D

Kraaamis

2011-09-10
07:39:58

Fira födelsedagar
Igår träffade jag Fille och - jag vet inte om man kan kalla det det men - firade hennes födelsedag. Eller ja, vi gick på bio iaf. Mysigt värre. :D Det var sista Harry Potter filmen... Trodde det skulle vara mer storartat när Snape dör, han är ju en av de coolaste... Men nähä. Helt okej film i alla fall :)

Idag blir det födelsedagsfirande på annat håll! Natta fyllde ju år igår, så blir att träffa henne idag. :D Blir nog fika, äta och snacka haha

2011-09-09
07:00:00

Grattis Natta!!
Igår fyllde Fille år och idag fyller en annan nära vän år!
Natta, du är en fantastisk kompis. Går alltid att snacka med och är grymt mysig! Vi kanske inte gör så mycket olika saker. Alltid samma mönster, stan och mysa. Eller bara det ena. Men det räcker gott o väl! Du är grym! Glöm inte det!

GRATTIS OCH HA EN GRYM FÖDELSEDAG!! :D

Det var svårt att hitta bilder eftersom att jag inte har så mycket bilder på dig och de jag har ligger på hårddisken i källaren, men fick tag i några i alla fall.


2011-09-08
19:10:58

Avatar @ Trädgår'n
Detta är mitt 100e inlägg. Jag har en bra och en dålig nyhet. Eller rättare sagt, en jättebra och en urkass.

Den bra är att Avatar spelar på Trädgår'n den 25e dec! Det är dessutom typ billigt.

Den dåliga är att det är 18år.

JAG VILL GÅ PÅ AVATAR! NU!

2011-09-08
18:55:42

Konserter?
Sitter hemma nu och undrar varför jag var med på idrotten idag. Mår sämre igen. Var iofs bara med på uppvärmningen, men det räckte tydligen.

Börjar längta efter konserter också! Det som kan vara något i höst är:

Hammerfall 28e okt i Lisebergshallen. Kostar 325 + serv.avg. Inget bra band egentligen, men kan vara lite kul med variation. Det är dessutom någon slags gammal tradition att kolla på dem.

Raubtier och Pain 10 nov på BrewHouse. 230kr + servavg. Raubtier är härligt brutala och har goaste dialekten man kan tänka sig! Blir det röj kan det vara jävligt bra. Pain har jag sett innan, men kommer ändå inte ihåg hur de är.

In Flames 19 nov på Scandinavium.
395kr + serv.avg. In Flames är grymt bra på skiva, eller ja, gamla In Flames. Live är de inte alls lika bra. Men ändå kanske värt att gå dit?

Någon som är på på något av det? :)

2011-09-08
08:53:51

Grattis FILLE!!
Det är någon som fyller år idag!
En person som betyder jättemycket för mig och har betytt massor nästan hela mitt liv. Helt enkelt bäst! Bra på konserter, bra på allt som heter design/rita/whatever, hon är bra på det. Och smart! Och... Fille, du går inte att beskriva med ord..!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!! :D:D <3


2011-09-06
20:54:31

Designa blogg...
Gjort om Annas blogg...

Tycks? Vet bara inte hur jag ska göra med WWF-bilden. Vill inte ha den helt i hörnet.

2011-09-06
20:07:30

Mattetävling eller Svenskaprov!?
Den 27e september har jag fyra timmars svenskaprov eller 5 timamrs matteprov/tävling. Vad ska jag välja!?

Svenskaprovet är en skrivning på argumenterande uppsats och obligatorisk. Gör jag matten istället får jag antingen inte göra det eller göra det senare. Egentligen är sådana prov ganska mysiga.. Man sitter i aulan med sin macka och lyssnar på typ 60 naturare som sitter och tänker så att det knakar eller skriver frenetiskt. Så slappar man lite och skriver lite... Asnice! Men samtidigt får man ångest när det inte blir bra och svenska är ett tråkigt ämne.

Mattetävlingen är problemläsning och det är elever i hela världen som tävlar. (Typ som teknik8an, fast inte bara Sverige. Och bara matte.) Jag som gillar matte skulle nog gilla det enormt mycket egentligen. Mackan och folk som tänker och skriver igen. Men kan vara världens svåraste prov och det känns ju sådär att få typ noll poäng. Har inte heller kollat vilken nivå det är och tror att jag måste svara imorgon om jag vill vara med. Är man bra är det ju skitkul och kanske kan hjälpa betyget en bit på traven mot det högre. Inte för att jag vet om det kommer att behövas, men ja.

Vet inte vad jag ska välja... HJÄLP!

Sedan måste jag bestämma innan imorgon vad jag ska ha för ämne på redovisningen i svenskan. Det är skitsvårt för att det är bara fem min, så man kan liksom inte börja förklara något ordentligt... Har några förslag...
  • Ett band, typ Avatar eller något. Förslag på annat band?
  • Vad ni inte visste om Hitler. (Bara det att jag inte vet vad jag skulle berätta)
  • Island och det isländska språket. (Antagligen lite fakta typ om vulkaner och att det är ett skitsvårt språk)
Hjälp med det med!?

2011-09-05
13:36:50

Hos farmor
Jaha, då har man nästan torkat! Har vart blöt sedan imorse o sitter nu hos farmor och har nästan torkat :) Inte träffat henne sedan typ Haralds födelsedag, btw.
Slutade 10.50 idag! ;D På hennes dator ser mid header helt fel ut.. :c Gör den det hos ngn annan också!?

*här kommer jag att lägga bilden. Kan inte ens ladda över den till hennes dator, haha*

Nu blir det regniga mölndals bro med farmor innan jag åker hem och jobbar på att komma ikapp i matten. Och kanske fysiken också. Om jag känner mig själv rätt kommer jag nog sätta mig och läsa en skönlitterär bok istället, haha. Jag kan ÄNTLIGEN göra det igen nämligen :3 (Älskar mina glasögon)

2011-09-04
09:40:57

Klipp, klipp
Ojdå! Jag klippte av typ 10-15 cm av mitt hår... Inte så genomtänkt, så nu ser jag ut som en.. jag vet inte :o
Meeeeen, det är iaf inte så slitet längre! :D

2011-09-03
09:50:05

Ny design
Blev inspirerad av att Fille designat bloggar till Hanna och Zarah, så jag bestämde mig för att göra om min egen blogg..
Resultatet kan diskuteras, men jag är bättre på HTML-koder och sånt där :p


Så såg den ut när jag började...

Halvvägs färdig.

Vad tycker ni om resultatet? Vad ska göras om osv? Var brutalt ärliga!

2011-09-02
20:47:41

En vanlig fredag
Slutade runt halv fyra idag och stack direkt hem till Ami med Ami och Vilma för att baka kaka och kolla på film. Blev Jönssonligan och drömtårta :)

Nu sitter jag här och är asmätt och nördar vid datorn... Borde plugga också, fast... nä :)

2011-09-02
20:42:19

Finns inte på kartan - Carin Hjulström
Finns inte på kartan är en bok av Carin Hjulström som kom ut 2009.
Den handlar om Frida Fors som är 23 år och utbildar sig till journalist i Göteborg. Hon har en bästa vän som heter Cilla och är snygg och bra på det mesta och har en pojkvän som heter Peter som hon verkligen ser upp till. Alla tre går i samma klass och ska ut på praktik. Peter som är riktigt duktig får åka upp till Stockholm och jobba på en stor tidning, Cilla får sitt förstahandsval i Göteborg och Frida får en plats på tidningsbladet i Bruseryd, en liten by i Småland. Frida blir riktigt besviken och hennes tillvaro rasar. Hon gör allt för att få byta plats, men lyckas inte. Boken handlar mest om vad som händer Frida i Bruseryd.



Det är en bra bok som man kan sitta och slappna av när man läser. Den ger en helt annan bild av landsbygden, vilket jag tror är bra i dagens samhälle när alla flyttar in till städerna från landet. Boken är seg i början, men när man väl kommer in i det är den riktigt gripande. En bok som är värd att läsa! Så ge den en chans, men ge inte upp innan hon flyttat till Bruseryd ;)

2011-09-01
21:12:50

Nytt hår
Jag vill göra något med mitt hår. Har funderat och funderat hur länge som helst känns det som. Nyss kom jag på vad jag vill göra!

Ska färga underhåret grönt. Inte äckelgrönt, utan mörkgrönt. Någonstans mellan skogsgrönt och fässbergsgrönt... :3

Ett annat alternativ är att raka ena sidan och fejktatuera in antingen pi eller FEK eller en cool matematisk formel :D:D Dock vet jag inte hur det skulle gå till? Hur fejktatuerar man sig där? haha, funderar på att köra på spritpenna om det blir det alternativet ;D

2011-09-01
16:53:44

Random grejer
Har äntligen fått mitt ICA-kort, så nu blir det att köpa en jäkla massa mat, haha!


Har även skiljts från två av mina gamla, kära vänner...! Tyckte att det var dags nu. Ska väl klippa av de andra två också snart.


Det var la ngt mer... men kommer inte på det...

EDIT:
Jag kom på vad det var! Har ju fått skolkalendrarna! De är jättefina! :D


Ska nämna också att inget av det jag skrivit om här är från idag eller igår, men ah

2011-09-01
16:50:13

Vad gjorde jag igår?
Fått förfrångingar om ett inlägg... kan ju skriva om vad jag gjorde igår.. haha :)

Började dagen med att gå till läkaren. Har fortfarande kvar min "bihåleinflammation". Den här läkaren sa nämligen att det inte behöver vara det. Kan vara något annat också, men hon kom inte på vad. Fick någon slags nässpray på recept, exakt det den första läkaren sa att jag skulle undvika. Hon sa också att jag skulle fortsätta att gå i skolan, men hoppa över idrotten de näsmaste tre veckorna, blev det inte bättre skulle jag höra av mig.

Efter läkaren blev det bara två lektioner i skolan. Den sista fick vi sluta tidigare efter att ha översatt en del ord mellan svenska danska och norska... hahah.

När jag kom hem kollade jag igenom plånboken och hittade en del rabattkuponger på H&M, Cubus, Stadium och Subway. Alla gick ut samma dag, så jag fikade med mamma och vilade en stund och stack sedan in till stan med Anna.
På cubus blev det pyjama och en vad-det-nu-heter som man har runt halsen, på H&M blev det underkläder och linnen. Vi hämtade ut nasonex på apoteket också. Och köpte c-vitamintabletter. Tydligen har jag både det ena och det andra på recept utan att veta om det, så ska tjäna pengar nu alltså! Blev hamburgare till Anna och sedan höll jag på att dö, så vi åkte hem och sov.


lite av det vi köpte :)

2011-09-01
07:50:07

Grattis ego!
Idag fyller jag 17,5! Grattis till mig!