Klickedicken

2013-01-31
15:24:35

Vad naturare gör...
Vad gör naturare egentligen? Vad vi gör mellan våra mattelektioner varierar massor! Det kan vara att vi ritar skitsnygga funktioner på tavlan, tex sin(x)/x. (Om ni inte vet hur den ser ut, kolla upp för den är sjukt snygg! ) 
 
Något annat man kan göra är alltid att leka med hår! Varför inte fläta hår? Eller göra fina tofsar? :D (ska inte utsätta Matz för för många fiina hårbilder på nätet, så ni får nöja er med flätan)
Nu blev den sjukt stor, meeen aja :D Matz som är modell förresten. Det brukar vara hans hår som får stå ut med tofsar o grejer... Måste påpeka att vi nyss hade haft en genomgång i matte diskret där, ser det ut som. 
 
Annars har vi ju den klassiska enhörningsflätan! Det ovanför var lite av ett försök att återskapa den, men Matz måste skaffa längre hår om det ska gå att göra...
Här är den riktiga enhörningsflätan! :D Robert som är modellen här, jao. 
 
Shit vad knepigt det blev, meeeen aah. Min slutsats är att många naturare gillar hår! :D

2013-01-30
19:13:44

Gulliga släktingar!

Mormor knackade på dörren förut och hade med sig gitarrsträngar som morfar har köpt till mig! Bara att han har kommit ihåg att jag hade en som gått av tycker jag är lite sjukt! Fett gulligt iaf! ❤


2013-01-30
11:49:17

Vårdcentralen
Imorse insåg jag att jag verkligen måste ringa vårdcentralen för att få rätt grejer utskrivna. Det jag hade höll på att ta slut. 
 
Så jag ringde till vårdcentralen och de skulle ringa upp. Jag förberedde mig såklart på först ett förhör på telefon och sedan en tid hos dem där de gör samma sak som alltid, varje gång jag går dit. Men när de ringer upp frågar hon i telefonen ut mig och sedan skriver hon ut det jag behöver direkt! Helt otroligt smidigt! Dessutom slapp jag ta mig ner till vårdcentralen när jag är sjuk, vilket var rätt skönt. 
 
Det var tack vare att han som senast skrev ut det till mig skrev det i min journal. Det hade tydligen ingen gjort innan, såe ah. Skriver en läkare ut något som du ska använda mer än en gång, men bara vid behov; påminn dem att skriva in det i journalen så tjänar du massa tid i framtiden! :D
 
Bilden lånade jag här.

2013-01-29
22:00:03

Instagram-äventyr!
Vet ni vad jag såg förut!?
 
Sångaren i Eldrimner och Marionette laddade upp en bild som jag har tagit på instagram! :D ...och taggade mig! (Okej, klart han borde tagga mig när det är min bild men ändå!) :D
 
Vill du följa mig heter jag klickedicken och om du vill följa honom heter han siralexxx
Det ser du väl iofs på bilden, men ändå ;)

2013-01-29
20:53:11

Sånt sjukt OFLYT
Jag hade sånt jäkla oflyt idag asså! 
 
Först snö-regnade det horisontellt när jag skulle från bussen till skolan, var heeelt blöt när jag kom fram!
 
Men det som var riktigt oflyt var när jag skulle till dansen. Först tog det för lång tid hemma och jag missade första vagnen innan jag ens hann gå utanför dörren, så fick kuta till för att hinna med nästa. Precis när jag kom till hållplatsen åker vagnen. Jag får stå kvar i kylan, andfådd och vänta på nästa vagn. Eftersom den vagnen var efter den senaste jag borde hinna med fick jag skynda mig från vagnen och bli andfådd och död igen. (Vill påpeka att jag inte har SÅ dålig kondition som det låter som här när jag inte är sjuk eller precis har varit det!) Iaf. Jag hann till lektionen! Men det kändes att jag hade missat det förra veckan. Det var SJUKT mycket koreografi att ta in! Men det är okej, det är kul ändå. När man klarar av ngt. Hahah. När vi var klara och jag skulle till vagnen igen regnade det och när jag ser hållplatsen kommer vagnen, jag kutar igen och missar den precis. Och får vänta på bussen. Sen var jag ju genomblöt och kall när jag gick från hållplatsen och hem. 

Nu har jag ont i halsen och känner att jag så smått börjar tappa rösten! (Y)
 
Vad gör man då? Ehm. Gråter en skvätt och tar nya tag! Nej men jag ska nog ta o kolla på House om tio min! :D Det blir kvällens höjdpunkt :3
 
Snodde den på google.. heh.

2013-01-28
21:42:59

Från förkylning till matte.
Tänkte att jag var frisk imorse och skulle starta veckan med att komma ikapp i skolan o så. Eh, efter halva första lektionen satt jag bara och huttrade. Såe, kankse inte är helt frisk ändå. Tänkte att det går över och stannade hela dagen, det blev ju ändå bättre och bättre hela tiden. Jag känner nu att det var en dålig idé. 
 
Om jag lutar mig frammåt känns det som att bihålorna ska sprängas. Brukar vara bihåleinflammation då. Eller ah, enligt vårdcentralen. Meeeen, mina bihålor är lite speciella, så kankse är lugnt ändå? Jag ska ta en Rinexin och hoppas på bättre dagar. Imorgon är jag inte sjuk. Vad som än händer liksom. 
 
I vilket fall har jag faktiskt lyckats plugga lite matte med pappa! Känner mig nöjd med deeet asså. Matte diskret är lite trolleri på något sätt. Man har massa formler och man vet inte riktigt när man ska använda vilken. På något sätt är det motsatsen mot matte breddning...
 
Diskret vet man inte vad man ska använda, men tar man rätt blir det rätt. Man räknar liksom inte fel. Men det är svårt att förstå varför man använder en viss formel till en viss sak. Det svåraste på de proven är iofs att inse att det finns två m, två a och två t i ordet "matematik". Jag såg bara två T och räknade glatt vidare. Ett annat fint fel var att jag räknade till 23 bokstäver i alfabetet. Då hade jag räknat tre gånger också, för att inte räkna fel.
 
Matte breddning är tvärt om mot diskret. Därvet man exakt vad man ska göra, men det blir ändå alltid fel när man räknar. Själva matten är svårare. Eller ja, räkningen är svårare. Men man behöver inte så mycket förståelse av vad som händer. Någon som fattar vad jag snackar om? Nej, antagligen inte. Haha
 
 
Kände att ni behövde en bild på tre femtedelar av mina matteböcker! :D

2013-01-27
17:00:37

Vart tog dagen vägen?
Oj! Hela dagen har gått och jag har inte gjort ett skit av vad jag skulle göra! 
 
Det har blivit ett pepparkakshus, en skitstor maräng, glass och en rödbetskaka. Det ena följde på det andra. Tvättat har jag gjort också! Nu ska jag sätta igång med saker jag skulle gjort. Det blir först att försöka få upp lite mer saker ur flyttkartongerna. Har hela mitt rum i sånna kartonger efter att jag målade om. Har inte hunnit fixa det. Men nu ska jag få upp det mesta! Måste dammsuga också... Plugga ska jag också hinna. Och har planerat att gå o lägga mig tidigt hela veckan för att bli frisk på riktigt för en gångs skull. Eeeeh.. Kan bli svårt att hinna med det här känner jag. Bäst att sätta fart med en gång!
 
Blir lite Zombiekrig/Eldrimner/Marionette till för att överleva! :D:D
 
Alex. Marionette @ Sticky i Januari av mig ;)

2013-01-26
17:56:00

Fotoalbum

Jag orkar verkligen inte använda mina hjärnceller när jag är sjuk, så bestämde mig för att ta allt plugg imorgon.

Istället tog jag fram alla bilder jag harframkallat och ett tomt fotoalbum. Ni kan ju gissa tanken? :D Iofs är jag fett trött så blev bara tre sidor gjorda. Men nu har jag liksom börjar. Mycket lättare att fortsätta en annan gång då :)

Bilden är tagen med mobilen.. därför den är så kass XD


2013-01-26
12:44:52

Festivaltröjor
Hittade alla festivaltröjor i min graderob! Vad sjutton ska man göra med dem, tänkte jag. Man "får" liksom inte ha dem när man inte jobbar för festivalen. Och man vill inte direkt ha dem heller. 
 
Jag kom på lösningen! De blir träningskläder! Skitbra! :D 
 
Ursäka dålig bild.. och skrynkliga tröjor, haha. De låg längst in i garderoben och har gjort det sedan i somras, så det kankse är förståeligt. 

2013-01-26
12:13:01

Jag?
Fick den här av en kompis. Hon tyckte att det var så jävla jag...
 
...och jag kan inte annat än hålla med henne! <3 Fast jag vill ha med sin(x)/x också! (Vet du inte hur den ser ut så kolla upp det!) 

2013-01-25
15:56:00

Ny Design!
Jag har ny design! Har inte riktigt vant mig vid den än, så vet inte vad jag ska ändra och så. Kan inte ens bestämma mig för om jag gillar den eller inte, haha. Den är ju inte så catchy som jag ville, meen ah. 
 
Om någon vill jämföra så såg det ut såhär förut
 
Såe ah. Åsikter? Brutal ärlighet är det enda som godtas! ;)

2013-01-25
12:15:51

Klupmig som satan!
Jag är otroligt klumpig när jag är sjuk! Igår brände jag sönder min mun på lunchen och skar mig ordentligt i fingret. Vad blir det idag? ;) Nej men mår mycket bättre idag! Ska ändå försöka undvika att städa huset... Man vet aldrig vad som händer då! ;)
 
Nej men funderar på att göra om designen här på bloggen. Gillar denna, men den har vart med ett tag nu! Någon som har tips eller åsikter så säg till! :D Behöver inspiration :P

2013-01-23
17:55:59

Balett?
Just det!
 
Jag satt o kollade på en film förut och blev lite inspirerad att börja dansa balett! Kollade snabbt upp när det går en nybörjarklass på min dansskola. Svaret är torsdagar typ sju eller åtta. Ungefär... Problemet är att den börjar imorgon! Jag kan SÅ inte gå imorgon. 
 
Sedan saknas det någon som vill gå med mig också! Någon som känner sig lockad kan smsa mig eller skriva en kommentar eller så!! Hade vart kul att börja, men vill inte ensaam (a)
 
Bilden snodde jag här: http://emeliewase.se/balett/
 
För övrigt är läraren sjukt rolig! Var på prova-på-dag och ah. Tror jag berättade om måsen och katten? ;)

2013-01-23
17:49:26

Vad gör man när man är hemma...?
Tja alla människor! Vad händer idag? 
 
Själv är jag sjuk och hemma från skolan.. Det är då man alltid tror att man ska hinna plugga ikapp, men aldrig gör. Hade tänkt skriva en uppsats och läsa ut en halv bok idag. Har inte börjat på något av det. Har haft sjukt ont i huvudet liksom.. Aaaaaahhhh... 
 
 
Något roligare? Inget jag kan komma på nu faktiskt! Imorgon, när jag inte kommer vara i skolan, ska min klass på studiebesök. Tror att det var då de skulle göra piller! Eller var det inte det? Hoppas inte! Vill vara med på det! :3 Vi ska nämligen, någon gång under våren, åka till typ Chalmers och leka i deras labb och göra egna piller! Inte några som går att använda till något, utan bara för att få se hur man faktiskt tillverkar en tablett! Fett coolt. Hoppas det inte är det jag missar!
 
Förutom det ska de ha fysiktävling imorgon! Det är ett fem (?) timmar långt prov med supersvåra frågor. Om man får typ ett poäng tror jag att man är jäävligt bra. Haha. Och är man tillräckligt bra kan man gå vidare till nästa nivå. Som mattetävlingen, teknikåttan eller vi i femman. Fast fysik. Och svårare än vi i femman, hoppas jag. 
 
 

2013-01-22
22:52:35

Sjuk igen!
Matteprovet gick ..bra! Eller ja, över förväntan! Så jag är glaad för det. Däremot fick jag höra från gaaanska många att jag inte borde dansa på eftermiddagen. 
 
Alex: "Men Jenny, vad är det för dans du dansar?"
Jag: "Street: :D"
Alex: "Då ska du INTE dansa idag! Omg..."
 
När till och med Alex säger att man inte ska träna, ska man inte. Hon är lite galen och det äger! :D
 
I vilket fall så blev det ingen dans. Kändes lite tragiskt asså, men men. Nu är nästa mål med livet att bli frisk! Hur sjutton blir man det? Jag tänkte satsa på
 
- käka c-vitamin (typ citrusfrukter)
- dricka te (framförallt grönt te)
- sova så mycket jag kan
- se till att inte bli för kall (ha feeett mycket kläder på mig)
 
Är det någon som har några andra förslag på vad man kan göra för att påskynda sin tillfrisknad? ;p
 
Det blir ingen skola för mig imorgon.. Första dagen i trean! Har ingen aning om hur man sjukanmäler sig.. haha, de ändrade nämligen i somras och har inte gjort det sedan dess ^^
 

2013-01-21
19:47:42

Vad görs?
 
Duuuuuuuuuuude

2013-01-21
16:36:52

Sjuk!
Jag var som sagt rätt sjuk i fredags, men det var febern som var det värsta då. Blev nästan frisk till på lärdagen och på söndagen kände jag mig helt frisk! 
 
MEN måndag morgon vit 6-tiden vaknar jag och har så sjuuukt ont i halsen. Nu sitter jag här med feber, ont i halsen och ont i huvudet. OCH behöver plugga matte, men orkar verkligen inte. USCH.
 
Ska försöka plugga ngt ändå, slutprovet i kursen är ändå imorgon! Sen vill jag verkligen inte missa första dansen för terminen. Näe. Så ska plugga som en tok nu och sedan gå o lägga mig tidigt ikväll.
 
Hoppas att jag kan komma med roligare inlägg senare! ;)

2013-01-20
01:11:11

Dansdag!
Vad har jag hållit på med idag? Jo, jag träffade Julia och Julia på älskade Move Dansstudio för att dansa i flera timmar! Drömmen liksom :D
 
Tyvärr misslyckades jag att kolla på schemat och skickade fel schema till Julia #1, så vi hade bara sluttiderna på kurserna. Alltså missade vi första som var Jazz. Det var lite synd eftersom jazz är fett kul, menmen. Det var bara att börja på nästa! 
 
Stepp! Första dansstilen vi testade på var alltså stepp. Det var inte alls som jag hade föreställt mig! Har alltid fått höra att jag som har ont i knäna inte borde steppa, men det som vi gjorde idag gjorde inte ett dugg ont. Kankse gör ont när man dansar på högre nivå, meeen detta var okej. Däremot var stepp MYCKET tråkigare än jag trodde! Såå.. stepp är nog inget för mig! Julia #1 däremot gillade det.
 
Nästa dans var Lock/pop. Det är min nya favorit! :D Sjukt nice lärare, dessutom! (Även om Juliorna inte verkade hålla med mig om det...) I alla fall! Angående dansstilen då; Popping var det som var kul. Fett kul! Locking verkade okej, men ah. Gillar att Julia #3 också tyckte om Poppingen, kankse kan få med henne att börja!? :D Någon annan som vill gå pop/lock med mig så säg till! :D
 
Efter pop/lock var det House. Helt okej, inte skitkul och inte tråkigt. Något man helt klart hade kunnat tänka sig att gå på ngn gång då o då, men inte en gång i veckan, nej. Fett kul att testa dock. Kände igen en del från det jag brukar gå, så det var kul :) Bra att få samma sak från olika lärare när de förklarar och visar på olika sätt :)
 
Street var nästa! Åh, det är det jag går normalt och jag är helt säker på att jag valt rätt kurs! BÄSTA läraren och skönaste stilen! Finns inte mycket mer att säga. Det är bara bäst :D Kul också att vi dansade samma dans som jag dansat med min grupp det sista förra terminen, så kunde ju dansen innan, hehe ;) Det var dessutom det jobbigaste passet! Vart nästan helt slut efter det. Iofs var det där jag hade kände av febern precis innan, meeen ändå. 
 
Balett var sista. Gruppen bestod av tre riktigt duktiga människor och jag o Juliorna. Heh. Vi är inte så duktiga på balett. Men det var ändå lite kul. Fick en kram av min gamla danslärare (en av de tre duktiga) och vi drog över för att vi skulle hinna hoppa! :D Hoppgrejen var fett kul :D Man kan ju hoppa ashögt om man bara gör som läraren säger! På tal om läraren så var han sjukt underlig. Snackade om tanter och deras feta och smala kompisar, sin egen katt och fiskmåsar/örnar. (Han immiterade samtliga..!)  ..och fick allt att handla om balett. DET NI!
 
 
Hade fett roligt asså! Någon som är på att börja dansa kan alltid höra av sig! Jag är fett på! Kaaanske inte stepp, annars är jag övertalbar på det mesta! ;) 
 
Random dansbild från google... 
 
För sjutton gubbar, folk, BÖRJA DANSA och var GLAD! :D

2013-01-19
18:29:03

Cammis födelsedag!
Idag fyller Cammi 18 år! :D Heeelt fantastiskt! Grattis, sötis! :D
Vi har inte setts speciellt mycket de senaste åren, men oj vad mycket vi gjorde när vi var små! Vi "lekte" varje dag när vi var lediga och hin bodde hos sin pappa! Att börja räkna upp skulle bara sluta i ett hundra sidor långt inlägg som ingen orkar läsa och att det skulle ta flera timmar att både skriva och läsa.
Men.. än en gång; Grattis Cammii! :D <3
 
Cammi och Fille när vi var små och glada!
 
Från Berlinresan i nian!
 
Typiskt Cammi! :D <3

2013-01-17
23:00:00

Bilder på facebook eller ej?
Nu är det så att jag inte har lagt upp mina bilder från Marionette-spelningen på facebook. Inte här heller för den delen. Är det någon som vill se fler bilder eller är det bara jag som vill sitta o glo och längta tillbaka? 
 
Det lite sugiga med att lägga dem på facebook är ju att då får de äganderätten. Antagligen kommer det aldrig påverka något, men i alla fall! 
 
Så, facebook eller inte? Det är den svåra frågan...
 
En av dem som ni redan sett :)

2013-01-17
22:35:37

Redovisning
Det jag alltid har ogillat mest i skolan är att prata inför folk. Jag räcker - fortfarande - sällan upp handen och redovisning är mardrömmar. Det som är näst värst är att snacka engelska inför andra människor, det är det ämne jag, enligt mig själv, är sämst på. 
 
Imorgon kommer mardrömmen, jag ska ha en redovisning på engelska. Heh. Kanske dör lite där. Dessutom verkar det som att de har planerat om hela dagen så att vi är TVÅ klasser på engelskan. I så fall är det ju en nära döden upplevelse! 
 
För att göra det ännu lite värre är jag inte riktigt klar med redovisningen, men det har jag bara mig själv att skylla, så det kan vi nästan glömma igen. Vi får ta o hoppas att jag överlever morgondagen! I så fall ses vi kankse igen! ;)
 
Bjuder på en bild från Köpenhamn.. För att det var fett kul och jag vill vara LEDIG igen! <3

2013-01-16
22:14:52

Matris eller matris?
Matris, som du icke-naturare tänker på eller som man kan äta till middag är ju precis samma ord som matriser man räknar med! Höll på att börja skratta högt i min ensamhet här ju! XD
 
Det var dagens upptäckt, hoppas ni tyckte det var lika otroligt roligt som jag! :D (Efter en kvälls matrisräknande (med mycket paus, men iaf) är man lite.. eeh jag vet inte) God natt! 

2013-01-16
08:38:14

Jobba på konsert eller festival?
Vill du jobba på konesrter, festivaler eller andra evenemang i sommar? Gå med i Team Göteborg så blir du erbjuden att jobba på massor av coola festivaler! 
 
Det du behöver göra är egentligen bara att gå in på deras hemsida och registrera dig, sedan ska du gå på en "introduktionskurs" en dag. Förra året var det inte ett dugg jobbigt och du får papper på att du kan HLR. 
 
Så fort det där är klart kan det komma upp evenemang på hemsidan som du kan söka till, bara genom att klicka "ansök". Du behöver inte sitta och fylla i saker hur länge som helst, bara klicka "ansök". 
 
Festivaler jag jobbade på förra året var HBTQ-festivalen, Picknickfestivalen, Göteborgskalaset och säkert någon mer. Hade jag inte haft ett sommarjobb hade det blivit mer, trots att man inte får några pengar för det. Har man jobbat 40 timmar får man iofs ungefär tusen spänn i form av ett bidrag (tror jag). Och för nästan varje festival får man prylar. På HBTQ förra året fick vi tex busskort som gällde så långt västtrafik åker och i två veckor! Asbra! :D
 
Men man ska inte jobba på festival för pengar eller prylar, då har man kommit fel. Det är trots allt volontärsuppdrag alltihop.. Man gör det för att det är kul och för att man ska ha ngt bra att skriva i sitt CV.
 
Länken: http://teamgoteborg.goteborg.com/
 
 
Just det! Man får alltid speciella kläder att ha på sig på de olika uppdragen! Förra året var det de blåa o vita på bilden man skulle ha på Göteborgskalaset. 

2013-01-14
19:58:53

Svamppaj!
Vad sägs om ett recept så här i vintertider? :D Om det är någon som gillar idén, alternativt tycker att den är förfärlig, eller helt enkelt bara vill säga vad ni tycker så GÖR det! Det är det kommentarsfältet är till för! ;)
 
 
Pajdeg
75 g margarin
2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl (grovt)
0,75 dl vatten
 
Fyllning
500 g köttfärs
1-2 lök(ar) (en stor eller två små. Hur stor är egentligen en lök? (internt))
250 g svamp (gärna kantareller!)
1 burk creme fraiche
2 mks soja
 
Gör pajdegen först genom att blanda allt i en matberedare, eller vad de nu heter. Skit samma var du blandar, bara det blir blandat! Tryck ut degen i en pajform
 
Stek köttfärsen med salt och peppar. Svartpeppar är gott. Häll det i en skål. När man steker köttfärs behöver man ju inget smör eftersom det är såpass mycket fett i som det är. Lite av det fettet får gärna stanna kvar i pannan så du slipper använda smör till nästa steg ;)
 
Hacka löken och dela svampen i små bitar (eller stora om du tycker det är godare). Stek det o köttfärsstekpannan. När det börjar kännas klart kan du hälla på två matskedar soja. Ungefär två.. kör efter behag :D
 
Efter det häller du i köttfärsen i pannan tillsammans med det andra och häller i creme fraichen. Rör lite och sänk värmen samtidigt som du sätter på ugnen på 175 grader. När den är varm häller du ner fyllningen i pajformen och ställer in i ugnen. 
 
En halvtimme senare kan du ta ut pajen och käka! 
 
Ät gott! ;D

2013-01-14
19:29:44

Fotar du mycket?
Hade samhällskunskap imorse. Det handlade om bilder i media och vad man kan göra med bilder, att de ger olika känslor beroende på vinkel och hur man beskär dem osv. Läraren frågar då om det är någon som fotar mycket. Jag tänkte typ.. "Nja... Det händer att man tar med kameran ibland, då kan det bli en del bilder.. men, nej inte mycket." När ingen känner sig träffad fortsätter hon "Jaa, har ni inte sådana här iPhones man kan ta kort med?". 
 
Hur kan fota, ta bilder och ta kort ha så olika betydelse? Eller är det bara jag som tycker det? Fota är för mig det man gör med sin systemkamera.. Möjligen med en kompaktkamera, men då ska man vara jävligt duktig. Ta kort gör man, för mig, med en analog kamera. Typ en gammal sådan som alla hade förr. Ta bilder innefattar nog de båda andra lite halvt, men betyder framförallt typ ta bilder med mobilen eller en kompaktkamera :)
 
Fota är fett kul.. Man ska bara ha tid till det också! :D

2013-01-13
22:38:31

<3
Asså.. Jag låter bilden tala för sig själv <3
 

2013-01-13
13:37:00

Länkbyte!
Susanna är en ASNICE människa! Den som har hängt på min blogg över jul vet nog det rätt väl vid det här laget. Något ni kankse inte vet är att hon också har en blogg? Den är rätt värd att läsa assååå! Hon skriver också om lite random saker, som jag. :D
 
 
Bland annat har hon en fiin lista på vad vi har gemensamt. Det är SJUKT mycket. Det började nog med att vi insåg att vi har likadana elvispar, sedan gick det bara utför! XD
 
Som man kan vänta sig är hon en minst lika nördig naturare som jag. Senaste var "Hej!=hejfakultet!". Hahhaha, älskart! :D
 
Länk: http://pingvincheesecake.blogg.se/

2013-01-12
16:28:00

Marionette @ Sticky Fingers
Igår spelade Marionette på Sticky för första gången på alldeles för länge! 
Innan vi drog dit hade vi ingen aning om ifall det skulle vara packat eller typ tre pers där, men jag hade feber så tog med kameran ändå :D
 
Gillar småspelningar asså. När man tröttnar på kameran och vill röja en låt kan man lägga den på scenen utan att någon över huvudtaget bryr sig. Visst, det finns en risk att någon välter ett glas öl så att det kommer på kameran, men risken får man väl själv bedömma. :3
 
Tänkte dela med mig av några bilder från igår! Har verkligen inte hunnit fixa till så många, men ändå! :D Sen kom jag på smartaste grejen med mina fokus-problem. Så ah, känns bra. Ska nog skaffa glasögon snart... heeeh.
 
Mike på bas :D Eller Mikael.. vet inte vad han föredrar. Men ah :3
 
Weiii, tycker att de är ascoola asså :D
 
Alex och vad-han-nu-heter! Minns inte.. sorry :s
 
Fett var det i vilket fall, även om det inte alls var så bra som det har varit. Ändå liksom :D 

2013-01-11
15:52:04

En fredagseftermiddag

Man känner att skolan är igång alltså! Man behöver sova så mycket mer, men hinner sova mindre... Det har gjort att i alla fall jag är redan sjuk! Kul liksom... Styrka kondition på idrotten idag. Kunde jag vara med? Neej, har feber :( tiden till att blogga har inte heller funnits.

Snön är tillbaka också! Visst är det fint med snö, men det är också ett tecken på att det fortfarande är vinter. Jag som vill ha vår!

Vi hade öppet hus i veckan också! Mysigt värre. Jag o min älskade M.I.K.R.O. förening fick ett eget klassrum! :D (nej, det är inte MIN förening, meeen ah) I vilket fall så körde vi både det ena o det andra i mikrovågsugnar. Niorna såg ut som att de tyckte det var rätt coolt ändå asså (:

Aja, sitter på bussen på väg hem från skolan nu. Blir nog att sova några timmar för att orka marionette... Funderar på att ta med kameran. Fota eller röja? Den eviga frågan...


2013-01-08
22:31:53

Marionette
Alla som är det minsta intresserad av vad jag kallar bra musik borde kolla in Marionette på sticky fingers på fredag! Det kostar typ 60 spänn! Är du 20 kan du betala i dörren, yngre (men över 18) måste du ha förköp.
 
Missa det inte, för Mariontte är fetbra! 
 
 
För den som har missat det kan jag berätta att det är samma sångare som i Eldrimner! <3
 
Och här är en gammal, men sjut nice låt! (Observera att det är en annan sångare här!) 

2013-01-08
20:57:59

MÅNDAG.. eller tisdag kanske
Första skoldagen idag! Sjukt jobbigt att ta sig upp så tidigt och att anstränga hjärnan så mycket, så plötsligt! 
Det firar vi med en bild från nyår. Bara för att Susanna är grym och att vi simmade en halvtimme idag! haha :D <3
 
Btw, Julia 3 tog bilden! :D

2013-01-07
21:50:20

Lilaaaa!
Just det! Har ägnat större delen av veckan åt att måla om i mitt rum! 

2013-01-07
20:49:59

Lista
Bara för att...
 
Tycker du att det är coolt att supa? - Inte coolt! Men alla gör som de vill, bara de gör som de SJÄLVA vill!
Kysst en främling? -
ja
Fått ett sugmärke? -
nej 
Gjort ett sugmärke? -
nej 
Sagt nej till sex? -
jao 
Smygit ut? -
ja 
Haft kvar känslor från ett tidigare förhållande? -
definitionsfråga!
Sovit bredvid någon av samma kön? -
ja
Sovit bredvid någon av motsatt kön? -
ja 
Gråtit framför någon du älskar? - 
ja
Skrikit ord som hora och slampa till någon -
Näe. Ska jag påpeka hur kass någon är så är det inte de orden jag använder!
Badat i havet? -
ja?
Har haft snöbollskrig? -
ja
Varit på sjukhuset? -
ja, men inte på länge nu! :D
Sovit i över 12 timmar? -
inte vad jag vet! Gillar inte att sova.. mycket roligare att göra saker! Dock är det ju nice att vara utvilad :p
Sett en film mer än 10 ggr? -
Tjenare Kungen <3 ..och queen of the damned. haha
Fått ett IG? -
ja.. tjänstefel av läraren dock. Hon sket i mitt sjukintyg och dissade all "alternativ idrott" jag hade gjort. 
Varit ute en hel natt - 
Definiera "ute"? och "natt".. Tänker på när man varit hemma hos en hel natt. (och såklart vaken) eller när man var på metaltown och kom hem vid fyra.
Bråkat med en vän -
bråkat och bråkat. vän och vän. Men ja. Definitionsfråga dock. :)
Hur lång är du? -
171 curkus
Ögonfärg? -
blå/grön
Hårfärg? -
blond med lila underhår :D Funderar på att färga det lila brunt iofs :3
Stil? -
Jag har stil, ja? Nej, men vad för stil snackar vi? Klädstil? Musikstil? odefinierad fråga ;)
Du skriver låtar/dikter? -
nääe.
Du kör fotboll/innebandy? -
Jag undviker all sport som involverar en eller flera bollar ^^
Du är ofta med kompisar? -
Så fort jag får chansen! Känner mig utfrusen ur samhället när jag inte träffat någon mer än familjen på en hel dag!
Hur ofta duschar du? - känner att alla som läser det här inte har med det att göra ^^
Använder du deo? -
ja, vem gör inte?
Är du kär? -
nej :(
I vem isåfall? -
Har du sagt "jag älskar dig" utan att mena det? -
tror inte det
Är du rädd för kärleken? -
nej, varför skulle jag? ;o
Hur många har du varit riktigt RIKTIGT kär i? -
Det du! ;D
Saknar du någon speciell person? -
saknar många! Just nu två st extra mkt!
Har du svårt för att bli kär? -
ganska.. ;s
När kysste/hånglade du med någon sist? -
läääängesedan! En fest i höstas....
Ångrar du det? -
nääe ;p
Är du singel? -
jao :/
När fick du senast en komplimang? -
hmm, jag vet inte! D:
Har du hånglat med någon av samma kön? -
nej
Vilka kläder sover du i? -
pyjamas!
Vad hatar du verkligen? -
fett... typ olja på pasta o sånt. USCH
Vill du gifta dig? -
inget jag har funderat på asså
Vill du ha barn? -
både ja och nej.. inte nu iaf. :p
Har du piercat dig? -
näe, men hade vart nice :3
I så fall, vart? -
navelpiercing hade vart så sjuuukt snyggt! ...om man vart smal, höhö
Vad är klockan nu? -
20.47
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? -
så sjukt många att det finns inte... bilder på google, facebook, olika bloggar, shock, balklänningssida osv.
Gillar du punk-stilen? -
musik? kläder? eller som "de" är? 
Vad gillar du för musik? -
trash/death metal, metal i största allmänhet, bara inte power metal eller så :s

2013-01-07
19:27:36

Gör detta hemma!
Idag ringde klockan halv sju! Upp o hoppa för att hinna med bussen till Lindome tillsammans med mikron Nisse och en fet väska! 
 
Grejen med Nisse var att M.I.K.R.O-föreningen skulle spränga en champangeflaska i den. Sagt o gjort; när alla var hemma hos Vilma rullade vi ut sladdar och ställde mikron på uppfarten och körde igång! Efter en väntan på nästan tio minuter exploderade skiten! :D Eller ja, flaskan exploderade och mikron öppnade sig! :3 Förklaringen till det är att det blir för högt tryck i flaskan.
Bjuder på den.. Fotografen är Susanna och det fanns inte egentligen någon bra bild på flaskan. :)


 
När vi ändå var igång och det redan luktade champange i hela Lindome, varför inte köra en telefon där i också!? Det gjorde vi såklart. Den smälte, men inte mycket mer. Jo, det luktade så sjuuuukt äckligt!
 
Men det klassiska var kvar, hårspraysflaska! Det vi inte tänkte på innan var att den är ju gjord av metall, alltså värmer mikron upp metallen och det innuti påverkas inte nämnvärt. Metallen blir liskom en skyddande grej. Så skulle det hänt något där så hade vi fått vänta tills flaskan smälte. Alltså gav vi upp och Matz dödade den med en yxa istället. Meeen den gav igen genom att i dödsögonblicket spotta allt sitt innehåll på honom. Luktade fett mycket hårspray efter det.. mmmmm
 
Allmänt glada! 
 
Manligt! ;D (notera nagellacket!)
 
Vad lär vi oss av det här? Kör alltid saker i mikron! Det blir inte lika stora smällar som på youtube ändå! :D

2013-01-04
17:20:56

Måla om!

Igårkväll började jag plocka ut grejer ut mitt rum för att kunna måla om mitt rum! Hela förmiddagen har jag o Susanna slipat väggarna, tagit ner taklisterna o tvättat väggarna. När jag kommer hem ska det målas! :D


2013-01-02
22:40:08

Den gav Sticky sitt namn..
Sticky Fingers är en litet nice ställe med massa fina spelningar. De tar in alla de där små banden som är helt perfekta. Typ Zombiekrig och Eldrimner. Samtidigt har det fel och brister som alla andra ställen. 
 
 
Något som stör den som vill hänga längst fram på lilla scenen är att staketet är sjukt kladdigt. Många hundra människors handsvätt, öl och säkert massa annat också är där och gör det äckligt kladdigt. Efter en spelning där tvättar man gärna händerna en kvart... Men.. det kanske är därifrån Sticky Fingers fått sitt namn, vem vet? Problemet hade lätt kunnat lösas genom att sprita av staketet en gång i veckan? Hade inte blivit fräscht, men SÅ mycket bättre!
 
På tal om staket.. På den större scenen finns inget staket, så man håller i scenkanten istället, men den är inte häller så jäkla go. Där finns muttrar och andra små sticksiga saker man gör sig illa på! Inte så mysigt. Själv har jag två sår som fortfrarande inte har läkt från den där kanten... Hade de bara satt fast den ordentligt hade det inte funnits något att klaga på.
 
Scengolvet på lilla scenen. Det luktar.. som det borde. Det är typ en heltäckningsmatta som artister spillt liter efter liter med öl och vatten på. (Vad som mer hamnat där vill jag inte spekulera i) Jag antar att den ante varit torr på väldigt länge! En bidragande faktor till den sura spyalukten som gör en illamående redan två-tre meter från scenen. 
 
Om vi tar oss tillbaka till stora scenen så är scengolvet rätt högt. Under finns en slags små dörrar för att man ska kunna komma in under. Det är ju smart, men det är inte smart att sätta sit ett hänglås på två metallprylar som sticker ut och är vassa.. Självklart blev jag inputtad i detta och har numera ett ganska stort blåmärke på magen. Mitt i blåmärket är ett sår. KUL. Jag kunde inte ha ett par byxor på mig när jag satt på flera dagar! 
 
Ah, sticky! Fixa låset, scengolvet, scenkanten och sist men inte minst; sprita av staketet även om ni fått namnet därifrån!
 

2013-01-01
09:56:38

Sammanfattning av 2012

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - En julkalender är det första jag kommer att tänka på! Spränga saker i mikrovågsugnar har jag aldrig gjort innan! :D
2. Höll du några av dina nyårslöften? - Vad jag kommer ihåg hade jag inga.. 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - Ja, eller vänner och vänner. En i min parallellklass ^^
4. Dog någon som stod dig nära? - Vi stod varandra kanske inte så väldigt nära, men vi gick ändå i samma klass i nio år och snackade lite då o då. Han var la hemma hos mig några gånger också. En av de man inte umgicks med i gamla klassen som man ändå tyckte var nice. RIP Gabbe <3 ...igen
5. Vilka länder besökte du? - Ehm, vad jag kan komma ihåg var det bara Sverige och Danmark. Det sistnämnda var för att se Lady Gaga xD

Från Köpenhamnresan <3


6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013? - Tid och kraft! Vill ha tid att göra alla kul saker man kan göra, men som aldrig blir av! Sedan vill jag vara frisk hela året! Det hade vart så sjuk skönt! 
7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? -  25/5 och 28/12. Tror jag. Zombiekrig och Eldrimner båda gångerna! <3 Det är typ allt som hänt som jag kan komma ihåg datumet på, sååe :)
8. din största framgång 2012? - Framgång? Jag har hittat nya vänner som är helt underbara! Dessutom har jag kommit närmre gamla vänner. :3 Just det! Jag har haft mitt fösta äkta sommarjobb! Det var nice! :D

Susanna, Matz, Jag och Theo på en filmkväll vi hade hos mig. Fett nice var det <3


9. Största misstaget? - Kan inte säga ett konkret misstag egentligen. Meeen, att umgås med människor som trycker ner en och som man egentligen inte gillar gör ingen glad. Sedan att inte ha tränat speciellt mycket är en såndär sak man ångrar i efterhand. 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? - Jag har varit förkyld större delen av året. Ni vet när man är sådär halvsjuk så att man inte orkar typ röra på sig mer än det absolut nödvändigaste, men inte är så sjuk att man med gott samvete kan vara hemma från skolan? Så har jag mått nästan hela året känns det som.
11. Bästa köpet? - Jag tror bannemig att det var min iPhone! Nu kan jag kolla när bussen går, jag kan smsa med folk utan att tappa bort mig i konversationerna, men bäst av allt, jag kan SVARA när det ringer! Annars är konsertbiljetter alltid bästa köpet. Livet skulle fan inte vara värt att leva utan konserter!
12. Vad spenderade du mest pengar på? - Åh, det var svårt att säga! Kan faktiskt ha varit konserter.. annars går ju en del till kläder, även om man aldrig har några.. haha
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? - Alla gånger man vart på spelning och Axel eller Alex känner igen en från tidigare spelningar, speciellt när de påpekar det under sin egen spelning! Annars var det fett nice när Gruse kom fram andra dagen på Metaltown och påpekade att jag var på spelningen första dagen och att jag röjde bra som fan! :D:D Sedan såklart mina vänner! Men det känns som att jag fick fram det tidigare :) <3

Alex i Eldrimner från 28/12 <3

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012? - Åh, tror inte det finns någon speciell 2012-låt. Skulle vara typ Lady Gaga? Nej.. Möjligen typ alla låtarna från Zombiekrigs platta Den vänstra stigens ljus. 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? - Jag vet faktiskt inte! När jag tänker tillbaka nu känns det som att det vart ett bra år, men jag har vart så sjukt mycket mer depp det här året än många andra. Skulle nästan säga att första halvan var rätt åt helvete, medan andra halvan har vart mycket bättre. :)
16. Vad önskar du att du gjort mer? - Tränat och pluggat.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? - Gjort ingenting. Man kan alltid göra annat än att bara sitta och slösurfa eller något annat meningslöst ;p
18. Hur tillbringar du julen? - Med släkten. Först pappas sida, sedan mammas sida :)
19. Var du kär i år? - Asså på den fronten har 2012 varit ett helvetiskt år. Tyvärr. 
20. Favoritprogram på TV - Jag har verkligen inget! Gillar inte att kolla på TV, ändå har jag suttit framför den mycket mer i år än många andra år!
21. Bästa boken du läste i år? - Jag har nog bara läst två böcker i år.. Båda på tyska. Så jag måste säga att av dem var Alles Lüge bäst ;)

22. Största musikaliska upptäckten? - Musikaliska upptäckten? Ehm.. har nog inte upptäckt något iår tror jag. :s Värsta upptäckten, och sannerligen den största, är väl att Axel hoppar av Zombiekrig! Det är fan inte kul. Det västa är ju att de framstår som dåliga på skiva efter att ha hört dem live, när så många andra band är tvärt om! Usch. Jag får minnas alla fina spelningar med dem bara <3

Axel i Zombiekrig från den 28/12 <3

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? - Min kamera! Gud vad jag älskar den! Dock suger jag fortfarande på att fota och jag är inte så flitig med den.. men ändå! :D <3
25. Något du önskade dig men inte fick? - En mobiltelefon, men det är heeeelt okej eftersom jag fick min efterlängtade kamera! :D
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? - På själva födelsedagen har jag ingen aning! Men jag firade det hela med en blandning av gamla och "nya" vänner. Trevlig värre var det :3 <3
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? - Det finns det säkert! Tex hade det vart mycket bättre om jag inte vart småsjuk hela tiden! Mycket bättre att vra ordentligt sjuk först och sedan helt frisk.. Småsjuk är det värsta som finns!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2012? - Om man kollar på musiken; som vanligt. Älskade Zombiekrig och Eldrimner är fortfarande favoriter. Dark Tranquillity också, precis som gamla Avatar. <3 Klädstilen har ändrats till mer "normal" än innan, men det beror mest på tidsbrist och orkeslöshet. Underliga ord där kände jag, men ah. :)
29. Vad fick dig att må bra? - Musik och vänner. <3 Konserter.. åh <3
30. Vilken kändis var du mest sugen på? - Sugen på? Nu tänker jag tolka det här som "sugen på att se live". Typ spelning. Och svaret är då: WBTBWB, eftersom jag inte har sett dem live. Sen såklart ALLTID Zombiekrig, Eldrimner, Dark Tranquillity och Avatar. 
31. Vem saknade du? - åh, finns flera jag skulle kunna skriva här! Ingen nämnd, ingen glömd! <3
32. Den bästa nya personen du träffade? - Matz, Susanna och Ibrahim? :D

 

Nu är det bara att hoppas att 2013 blir ett ännu bättre år än 2012! <3 

Kopiera gärna listan och fyll i själva! Skriv en kommentar eller ngt isf, så att jag får läsa! :3