Klickedicken

2012-12-29
18:48:05

Sista spelningen
Igår spelade Zombiekrig för sista gången med Axel som sångare. Förmodligen även sista gången överhuvudtaget.
Bilden tog jag på spelningen igår ;)
 
Jag skulle bara sova en timme innan jag skulle fixa vad som skulle fixas innan spelningen, tänkte jag vid fyratiden. Anna lovade dessutom att väcka mig senast fem, meeen det gjorde hon inte. Hon väckte mig sju... snabbt som fan stack jag iväg för att träffa Fille och åka till Sticky.
 
När vi kom dit fick vi varsin tröja för att vi vart så duktiga och köpt biljetter innan. Rätt fula var de, meen ändå. Vi märkte också att det var ett tag kvar tills Eldrimner skulle spela. Efter eldrimner var det dryga två timmar till Zombiekrig. Bara att inte somna skulle vara sjukt svårt!
 
Under första halvan av Eldrimner fotade jag. Feeett nice var det! Grejen är bara att det är sjukt svårt att ställa in fokus när man själv ser suddigt hela tiden? Eller iaf om man är trött. Jag kan liksom inte läsa på en mobilskärm om jag är riktigt trött. Detta resluterade i vilket fall till att på nästan alla bilderna är objektet ur fokus. (nej, jag kommer inte på ett bättre ord än "objektet"....) Menmen, får fixa någon slags lindser till nästa gång, elller så får jag bara se till att inte vara så sjukt trött!
 
Zombiekrig-spelningen var fantamig magisk! Jag har aldrig varit på en dålig spelning med Zombiekrig. Inte ens den där vi var fem pers som röjde var dålig. Tvärt om var den en av de bättre. Jag måste säga att det är tack vare Axel. Han verkar veta precis hur han ska hantera en liten publik, såväl som en större. På den lilla konserten var han med på golvet och röjde med oss, medan han på större spelningar verkar ha någonslags kontakt med hela publiken. De flesta andra band jag kan komma på kan det ena, men inte det andra. 
 
Åter till gårdagens spelning, den sista! De spelade en massa bra låtar, kan inte säga någon de missade! Klart det hade vart bäst om de spelade ALLA, men ah. Hade inte velat byta ut någon. Sedan att Axel, mellan två låtar, hukar sig ner mot mig och Fille, ler och undrar hur det är. Det fanns inget annat att svara än att det var perfekt. Bästa spelningen på sjukt länge, liksom. Vad säger man!? Bästa låtarna och bästa sångaren! Större delen av publiken var rörande eniga om att Axel Widén INTE borde sluta som sågare i Zombiekrig. 
 
Efter sista låten går sångaren runt och tar i hand med alla som når och vill. Där såg det nästan lite tårögt ut, meen kanske inte ska spekulera i det. ;)
 
Bästa och sorgligaste spelningen på länge! Zombiekrig kommer alltid finnas i min skivsamling, men framförallt i mitt hjärta!  <3

2012-12-29
03:22:42

Sova? Ja tack!
God natt! Nu ska jag bannemig sova inatt!

2012-12-28
15:46:14

Skräck i Kba

Jag skulle, med de bästa, åka till Kungsbacka och kolla på filmer hela natten mellan igår och idag, men insåg snart att jag hade feber och verkligen inte skulle orka. När Susanna dessutom inte orkade komma, kände jag att jag verkligen inte skulle orka hela natten och vara vid liv dagen efter.

Messade Matz att även jag skulle hoppa av eftersom jag var småsjuk och inte ville missa det som skulle göras dagen efter. Kände mig sjukt dålig, lat och tråkig som inte följde med, men aja.

Den ursäkten dög inte och när jag kollade mobilen nästa gång (hade dumpat den i soffan på ljudlös) hade jag typ sju missade samtal från olika personer bland filmmänniskorna plus några sms från Susanna om att Matz och Julia ville att vi skulle komma.

När Matz ringde mig igen lyckades kan på ytterst kort tid övertala mig om att jag skulle komma ändå, så jag ringde Fille och fick efter mycket om och men med henne. Tricket var: glögg och pepparkakor!

Det tig oss år att komma dit, men vi lyckades! Trots sjukt dåligt lokalsinne hos de två som hämtade oss ;D

Det blev sjukligt många konstiga filmer den natten! Jag, Matz och hans kompis Sara såg ALLA. Självklart. Tror vi sov liksom fem min var, absolut inte mer ;o Vet att en av dem andas lite på mig och viskar "tror du hon sover?" varpå jag svarar "har sover inte, jag tänker på pengar..." Jag var väl halvvägs in i drömmarnas värld ;)

På morgonen hade jag och Matz, som är de galnaste diskuterat Saras mikros ljud och varit ute o knackat på fönstret. Sara och Matz hade spelat gitarr och alla tre hade ätit en del kola..

Menmen, Julia K vaknade och det blev frukost! Fille tog den priset i att sova längst och när Juliorna hade gått blev det ännu en film! Men då kunde varken Sara eller Matz hålla sig vaken, så de sov som stockar. Sara följde mig i Fille till hållplatsen sen, men Matz fick sova vidare. Tror han behövde det ;p

Fet natt, ännu en gång! Älskar att det finns så grymma människor som dessa! ❤


2012-12-27
00:37:07

Annandagen
Idag har jag vart och bytt lite julklappar som vart fel storlek osv. Kändes verkligen som att det tog hela dagen! Sedan på kvällen skulle i gått till familjens gamla vänner, meeen seg och tråkig som man är ibland så orkade jag inte följa med. 
 
Smsade Susanna istället och tro det eller ej, men hon var i mölndal! Inte typ 40 min bort med buss, snarare tio. Så hon kom hit! Nu har vi gjort det ena och det andra. Förutoma att vi har insett att vi har ännu mer porslin och köksredskap som ser likadana ut har vi kollat på skräckfilm och skickat julklappar till mina vänner. 
Visst är det sent att skicka julklapparna efter jul, men bättre sent än aldrig. Dessutom kände vi oss sjukt kreativa när vi gjorde dessa! 
 
Vi har även skickat tusentals oseriösa sms till folk som kanske inte alltid försår att det inte är seriöst.. meeen vi är glada ändå! :D
 
Nu ska jag snart krypa i säng. Det är en dag imorgon också! Och då ska jag hinna gör massa grejer! Typ klippa ihop första bloopers-filmen till julkalendern, hitta det perfekta skåpet till mitt rum och skriva en labbrapport om blod. Allt detta innan jag ska iväg till Kungsbacka och kolla på filmer. 
 
Såe ha det bra!

2012-12-27
00:21:24

Jul!
Nu måste jag erkänna att jag vart sjukt dålig på att uppdatera här de senaste dagarna! 
 
Det har så klart sina orsaker. Framför allt har mina kusiner och deras föräldrar varit här i Göteborg! Och vi ses alldeles för sällan! Meen kan ju ta och berätta om julafton? :D
 
Vi drog till mina kusiner på pappas sida och åt julbord med den delen av släkten på förmiddagen. Eller ja, klockan ett. Vi kom fram till att när man äter blir magsäcken så stor att den borde explodera, men om den exploderar går volymen mot oändligheten! Då behöver man (om man överlever) aldrig oroa sig över att äta för mycket!
Förutom natur-filosofi tog vi en promenad genom Mölnlycke innan vi gick in för att öppna julklappar!
 
Vid femtiden körde pappa mig och mina syskon till mormor och morfar och mina kusiner på mammas sida. Det är de som är här från Stockholm! Så det blev ett kärt återseende! Eller vad ska man säga? Där blev det iaf mer mat innan mamma och Kent kom. Mamma hade med sig en julklapp till mig från en kompis, vilket blev resten av kvällens skämt. Om man inte såg vad det stod på paketet sa alla "äh, det är från namnet-på-min-kompis" Herregud! Det blev rätt knepigt efter ett tag! 
 
Det blev en bra jul ändå. Det känns bra att det inte är lika mycket tjafs om julklappar som när man var liten också! 
 

2012-12-24
16:57:39

Vad är poängen?

Vad är meningen med livet? Man måste vara glad o må bra, men ska man tänka på vad man vill för stunden eller i längden? Jag blir knäpp på tanken!

Men nu är jag framme vid nästa släkttillställning! Ha det gött!


2012-12-24
10:49:41

Min pappa är synsk

Pappa var här igår för att typ ba säga hej o prata om vad som händer idag.

Mamma håller fram ett paket hon nyss slagit in till någon och säger "vet du vAd det är i den här?" Samtidigt som hon ser sjukt glad ut. (Paketet är format som ett rätblock) "ingen aning, en ost?"

Självklar var det en ost i... Hur stor är sannolikheten liksom? :o

Sen ska han iofs på en jullunch, sedan köra från mölnlycke till backa o heja o snacka lite ned några släktingar vi inte sett på skitlänge innan han åker till Alingsås. Allt detta ska ske på en halvtimme. Yay, julafton ska vara hektisk!


2012-12-24
01:26:23

God Jul!

God Jul alla!!! Nu ska jag sova lite, men vi hörs imorgon änna!
Puss


2012-12-23
19:43:00

iPhonesia
Varför jag blev lite knäpp på min nya telefon igår xD
 
 
Sedan när är Herrkläder och Heeeej lika? ;o

2012-12-23
16:37:49

En natt i Mölndal <3
Började Lördagen med att åka till stan med Theo och köpa de sista julklapparna! Blev skitbra. Fick köpt ALLT! Stort tack till honom för all hjälp med julklapparna! Medan vi var i stan fick jag ett sms från posten där det stod att jag fått ett paket som jag måste hämta. Gissa om jag direkt visste vad det var? :3 Iiiih, min efterlängtade iPhone! :D
 
Nu är jag alltså, som så många andra, ägare av en iPhone! :D Eftersom jag precis har bytt och inte lyckades kopiera över kontakterna till minneskortet får folk gärna smsa mig sina nummer! ;)
 
Hur som helst så vart det lite mat med familjen innan Theo, Matz och Susanna dök upp hos mig. Vi drog ner till Maxi för att köpa grädde så att vi kunde göra glass. "Det är inga problem att vispa en liter grädde i den DÄR skålen, där har jag vispat 14 dl en gång innan!" sa jag, varpå skålen blev överfull av en liter... Det är nog dagens glassminne xD Är fortfarande fast besluten att jag på något sätt har vispat 14 dl i den där skålen! 
 
Glassen blev iaf bra, iaf om man ska tro dem den var till! :D
 
Det blev sjukt många filmer den natten måste jag säga! Kollade på film från tolv-tiden till typ sju. Där emellan flyttade vi runt, möblerade om, bäddade och massa annat! Theo däckade på mitt golv, så Matz funderade på att bära in honom i mitt rum och lägga honom i min säng. Hahaha, det gick sådär. Sängen fick han sova i tillslut ändå xD
 
Jag ser ut som en jag-vet-inte-vad, men det är okej, för att vi är BÄST! Och blonda.. Speciellt jag och Susanna <3
 
Filmerna vi såg var inte de bästa hela tiden, men Susanna valde iaf ut de bästa bitarna! Hon såg början och slutet på ALLA. Jag och Matz såg däremot alla. Hela. Ingen av oss sov på hela natten. Jobbigt att man är som piggast på dygnet vid fyra-tiden asså. Det känns som att det alltid kommer att vara så. Aja. 
 
Vi såg en skräckfilm också. Fett kul. Susanna hörde hela genom sin sovsäck och underhölls av att jag och Matz "skrek av skräck", dvs ryckte till eller gömmer sig under en filt. Massa mesiga grejer, men inte skrek vi av skräck inte xD
 
Det var hur som helst en fett mysik kväll/natt/morgon och jag vill tacka alla inblandade ngt ENORMT! <3 Fett bäst är ni! <3
 
För att bara berätta om vår awsomeness lite mer drog vi till Maxi vid åtta på morgonen eller så och köpte alla julklappar Matz ska ge bort iår på ca en timme. Sjukt duktigt! Grodan Adolf var den fiiinaste! :D
 
(Det finns fett många halvfula bilder.. Vill ni helst ha få bra eller många och då både bra och dåliga bilder? )
 

2012-12-21
18:19:03

Peddoblick och bandsåg
Heelt underbar dag!
 
Började med att jag sov typ.. 6,5 timmar. Sedan upp och sticka till skolan för att spela in julkalender och ha årsmöte med mikro-föreningen. Sedan skolavslutning med fika och grejer innan det bler mer julkalender.
 
Asså jag tror att jag äntligen har hittat några av de bästa människorna i världen! <3 Vem annars mördar sönder på att köra/köpa/spränga mikrosar, spela in julkalender med experiment eller vara vara sjukt galen på allt naturvetenskapligt!? :D 
 
Bara det att vi stannar kvar två timmar i skolan efter avslutningen säger en del, liskom! Tänkte dela med mig av en bild på tre av dessa bästa människorna! :D
 
 

2012-12-21
00:35:44

Vattenflaska i mikro
Om du är rädd om din mikro ska du inte köra en vattenflaska i den! Flaskan sprängs nämligen när vattnet börjar koka och det rinner ut vatten ur mikron på både fram- och baksidan! Sjuuuuk kul! ;D
 
Meen inget att rekomendera om du är rädd om dim mikro! Då räcker det med att kollar sönder på den här videon när jag och några kompisar gör just det! ;D
 
 
Goood juuuul! :D

2012-12-20
23:19:51

Önskelista!
Åh, det där med önskelista! Nu är det väl lite sent att göra en.. Men det är alltid kul att önska sig saker, så jag gör en nu. Bättre sent än aldrig. :3 Ska tillägga att det här är utan inbördes ordning också!
 
Skor man kan ha nu på vintern, utan att de är fula men att jag fortfarande kan ha dem, trots att jag alltid får ont i mina fötter. Tycker att dessa var riktigt snygga för att vara sådana faktiskt! :D Lila och gråa, why not liksom? :D För den som kanske inte har märkt det älskar jag lila och blått :3
 
Nytt objektiv till min älskade kamera! Vill ha typ makroobjektiv eller ett så att man kan ta finare bilder i mörker. Ett där man kan ha sjukt lågt bländartal hade också vart fett nice! Kan dock inte bestämma mig för vilket av dem jag helst vill ha!
 
En cykel är nästan ett måste! Har en som är asnice att ha i skogen och på landet, men den suger ganska hårt på asfalt om man vill komma fram fort, men fortfarande inte bli äckligt svettig. Den på bilden är rätt perfekt. Högre styre vill jag väl ha, men gillar att den har smala hjul och att det är en cresent. Bockstyre är coolt, men har egentligen ingen större erfarenhet av det, så vet inte om det är bra eller inte. Men halv-racercykel hade vart niiiice!
 
Förutom det där vill jag alltid ha musik! Bra musik! Dark Tranquillity hade tex inte varit fel. Inte LOK heller. Nu är det bara att vänta till julafton och se! :D

2012-12-20
19:21:22

Pepparkaksgubbar och andra mörkhyade
Jag har gått och funderat över om jag ska ta upp det där med pepparkaksgubbarna, precis som så många andra gjort, eller bara skita i det...
 
Jag kom fram till att jag vill ta upp det!
 
Till att börja med vill jag säga att pepparkaka är en kaka, inte något som föreställer en mörkhyad person! Visst att man kanske inte längre borde säga negerbollar, men att klä ut sig till pepparkaka!? Negerboll har aldrig betytt något annat än de chokladbollar de är. Ordet neger har inte betytt annat än svart människa eller möjligen svart i Sverige förrän typ nyligen. (Inte igår, men för några år sedan) Att man blir influerad av andra länder och deras definitioner av ord är både bra och dåligt, vi fick en ny, rasistisk betydelse på ordet neger, vilket kanske inte var jättebra ändå. 
 
Så ja, att inte säga negerboll är helt okej. Men när det handlar om pepparkakor börjar man undra. Visst är de bruna, men det spelar väl ingen roll? Det finns inget negativt ned pepparkakor! Men... om vi ser det som att en pepparkaka ska föreställa en mörkhyad person, varför skulle då inte den "mörkhyade personen" få vara med i luciatåget? (Vad jag har förstått handlar det egentligen inte om ifall man ska klä ut sig till pepparkaksgubbe, utan om man får vara med i luciatåget som pepparkaksgubbe?)
 
Såg på facebook tidigare i veckan att man skojade om att feta, vita män blev kränkta av snögubbar. Och det har tydligen varit en insändare om det i någon tidning också. Jag hoppas verkligen att det är en ironisk insändare!? Jag tolkade den så, men tror inte att alla gör det. 
 
 
Det som är "typiskt svenskt" är att ta hänsyn till allt och alla, inte bara klampa på i ullstrumporna. Men störs muslimerna av att skolorna har avslutning i kyrkorna? Vilken mörkhyad person känner sig kränkt av att folk klär ut sig till pepparkaksgubbar i luciatågen? Jag tror inte det är lika många som svenskarna, ärligt talat. 
 
Jag undrar verkligen vart Sverige är påväg! Snart kommer man inte kunna göra någonting utan att tänka på att någon kan bli kränkt. Var sjutton är vår yttrandefrihet och allt vad det heter!?
 
Ska inte börja ta upp den svarta dockan som tydligen inte är lika värd som de andra dockorna och inte får vara med i kalle anka...

2012-12-19
22:45:16

Mikro och julklappar!
Julklappsinköp med Theo idag! Blev något till pappa, farfar och Wilma. Har redan något till ett antal också, så det är inte mycket kvar! Resten fixar vi på löördag :3
 
När jag kom hem från det var det en knapp halvtimme tills bussen till linné skulle gå. Det blev en supersnabb middag och sedan iväg för att köpa mikro nummer tre, Nisse. 

Sedan dess har det blivit en der flumm och filmklippande. Resultatet har ni här! 
 
Ska upp tidigt imorgon. Fär gäster 07.15 för att hämta mikrosarna och ta dem på bussen till skolan! :D

2012-12-18
21:05:42

Nya mikrosar!
Idag har jag och Matz åkt buss ut till Frölunda för att köpa mikro! 
 
Känner att det låter som att vi är ett lillgammalt par som flyttat ihop och insett att ingen kan laga mat och alltså behöver en mikro. Så är inte fallet. 
 
Vi startade föreningen M.I.K.R.O där vi hade tänkt köra både det ena och det andra i mikro för att se vad som exploderar och vad som inte gör det. Med andra ord - för att det är kul. :D
 
Om man ska göra det måste man ju ha en mikro, såeee... Vi stack till Frölunda för att köpa två! Han vi skulle köpa dem av blev först förvånad när Matz ringde och sa att vi gått av bussen och undrade vart vi skulle gå. "Har ni ingen BIL!?" var svaret. När vi kom fram fick vi skeptiska blickar och det människan undrade om vi verkligen skulle orka bära varsin mikro till hållplatsen. 
 
Klart vi orkar! Vi är såååå BIFF. Men ah. Bar med oss dem genom hela Frölunda torg för att komma bort till vagnen. Sedan blev det två byten och sjukt många undrande blickar!
 
Men nu är både Curry och Glitter hemma hos mig och ska sova över här några nätter! :D

2012-12-17
22:45:04

Projektveckan <3
 
Yaaay! Finfin bild och måste bara gilla Julias kommentarer här! :D
Och glöm för allt inte att kolla in vår finfina julkalender HÄR!

2012-12-17
22:33:20

Julklappar
Idag har jag vart och inhandlat några av årets första julklappar!
Det blev något till mamma och något till min bror :3 Sedan hjälpte jag farmor att köpa julklappar till alla hennes (fem) barnbarn. Alltid lika nice att hänga med Farmor! <3
 
Bjuder på en bild från sist farfar fyllde år!
Har ni också nära relationer till era mor- och farföräldrar? Vet inte många som har det nämligen ;o

2012-12-16
19:47:05

Dyddomn är balla!
Tänkte dela med mig av det här!
Det är någon som har gjort en video med massa bilder på band... Dyddomn är på 2.27 och sångaren finns precis i början också. Om det skulle vara någon såndär som bara ÄLSKAR bandet och verkligen BEHÖVER alla bilder som finns. 
 
 
Kändes fett konstigt att kalla Joel för sångaren där.. Menmen. Den som inte hört dyddomn kan ta och söka upp dem på youtube eller ngt och lyssna sönder! 
 
Människan som gjort videon hittar ni HÄR. Eller ja, ett inlägg om videon i bloggen. 
 
Det här var det mest vettiga jag har gjort idag. 
Puss

2012-12-16
01:21:04

Glöggfest!
Idag skulle det blivit skidåkning under dagen och glöggfest på kvällen, men när det var plusgrader och regnade imorse bestämde vi oss för att hoppa över skidåkningen.
 
Istället har jag idag städat, tvättat och annat sånt där ni vet som man måste göra för att inte drunkna i gammal skit. Men det var okej ändå, för att Vilma kom vid 6-tiden för att klippe ihop ett avsnitt till julkalendern och spela in lite intron till kommande avsnitt. 
 
Dagens avsnitt är ju ett av de bästa hittills! Det är i alla fall ett av de som varit roligas att spela in. Värt att kolla på med andra ord! :D
 
 
 
När vi var nästan klara kom Susanna, Matz och Julia, så vi drog till Theo för att dricka glögg och ha trevligt. Vi hade sjukt mysigt och trevligt med glögg, pepparkakor, lussebullar och skumtomtar. Vet inte vilket jag ska berätta här, men ah. Vi hade diskussioner om allt och inget, skickade sms till folk och spelade sjuka spel. Fett kul. Tyvärr finns det inga bilder! :( Men det är ändå rätt okej, vi kör igen nästa helg! :D
 
Nu ska jag sova. Klockan är ju mer än "kvart över *konstpaus* noll", som Julia uttryckte det. Helt seriös.
Hahah, älskar dessa människorna! :D
Puss

2012-12-15
00:32:00

Datorn lever!
Hej igen!
Nu var det väldigt längesedan jag skrev! Datorn har stått på tork i en vecka, utan baksida och med fläkt riktad mot den och allt. När jag öppnade den i lördags var det en vattenpöl på batteriet... Kul, heh. 
 
Nu är den i alla fall startad och den ser ut att fungera som vanligt, tack o lov! Menmen, man vet ju aldrig. Jag har hört om flera fall där datorn har fungerat precis som vanligt för att två dagar senare somna in och aldrig mer starta igen, så vi får se hur det går! 
Visst är datorn vacker på insidan!? Den är så.. kompakt. Allt passar perfekt, ingen plats som inte är uppfylld. Det är en av gerjerna jag gillar med apples datorer; de känns inte så plastigt billiga som många microsoftdatorer gör. De är ofta plastiga, obalanderade och konstigt lätta. Meen älskar min mac! <3 
 
Julkalendern har rullat på som vanligt, bara det att det har vart svårt att klippa ihop avsnitten utan dator. Först lånade jag Theos för två avsnitt, sedan Saras för typ två. Stort tack till båda er för det! <3 De senaste två har Vilma klippt ihop på sin dator, så de ser lite annorlunda ut, men bra ändå! :D
Ni följer väl naturjulkalendern!? Om inte är det bara att direkt klicka gilla HÄR
 
Veckan utan dator har varit väldigt annorlunda mot normala veckor! Såklart eftersom jag har använt min gamla, sega och tunga dator istället för min kära vanliga, men också för att, vad som känns som, 75% av klassen är på Universeum. Det har med andra ord varit rätt tomt o klassrummen. Lite tråkigt, men samtidigt lite skönt. :)
 
På idrotten idag tex, var vi åtta personer. Det är inte jättemycket med tanke på att vi är 28 i klassen! Just det! Fick veta att vi ska dansa bugg efter lovet! Ska bli kul! :D Dessutom fick vi veta att vi gärna får ta med "pojkvänner och annat löst mansfolk"! Gillar ordvalet där! Någon som känner sig träffad på den beskrivningen och vill komma och dansa bugg med NV10b vecka typ tre kan la höra av sig? ;)
 
För övrigt känns det bra. Jag menar, det är knappt en vecka kvar i skolan! Dessutom ska jag ut och åka skidor imorgon, sedan filma lite och avsluta med glögg och pepparkakor med några av de finaste människorna som finns. En perfekt lördag! Nu blir det en dusch innan jag ska sova! Har en del timmar från denna veckan att ta igen! God natt!

2012-12-07
17:52:41

Paus
Hej alla! 
 
Jag kommer att pausa från datorn några dagar eftersom min egen har råkat ut för en mindre olycka. Den fick en flaska vatten över sig, så den ska vila tills jag är säker på att den har torkat helt. VIll ju inte bränna sönder ngt i den! Meeen ni får fortsätta att följa min julkalender tills jag är tillbaka här. Vilma kommer lägga upp klippen! Leta på youtube! :)
 
Vi hörs! Och är det något finns jag på mobilen! ;)

2012-12-06
21:26:54

Torsdag i labbet
Nu börjar vi få ordentlig labb-vana och vet vad vi kan och inte kan göra. Delar med mig av en bild jag tog på Julia, Julia och Vilma! Julia 1 gör färger, Julia 3 gör tvål och Vilma förbereder ett av våra experiment. Men så sjukt härlig känsla att bara mysa runt och labba lite random sådär! För övrigt sitter Matz någonstans utanför bilden och leker med sin dator. Det hör liksom till!
 
En sak vi lärt oss att vi "kan" göra är att blanda borsyra och metanol, koka det och elda gaserna som blir. Blev en sjukt fin låga måste jag säga!
 
 
Efter den gröna lågan hade Matz tröttnat grovt på sin dator och jag och Vilma hade inte mycket kvar att göra, så vi kom fram till att han skulle sticka och köpa cola och mentos. Gissa vad vi skulle göra med det!? Såklart skulle Matz ha sjukt mkt mentos i munnen och dricka cola samtidigt. Tanken var att det skulle spruta som bara den, men ah. Resultatet kommer som ett avsnitt i julkalendern! Håll utkik!
 
Här är en bild jag tog från videoklippet med min kamera. Den är ju faktiskt sjukt bra att filma med! :D (Bättre än filmkameran vi använder tom!) Och ja, det hör till att vi alla ser väldigt udda ut på bilden. Vi är väldigt udda! <3
 
Efter mentos/cola-experimentet bestämde vi oss för att göra microexperimentet. Ni vet det där med att micra en glödlampa? Vi satsade på CD-skivor, lampor och ett lysrör. Fegast idag? Matz. Lätt. Hahah, sen kommer la jag och Julia. Menmen. Det brann iaf i micron minst en gång. Matz byggde en damsugare helt random och Vilma filmade alltihop. Vi fick också lätt in rutinen att så fort vad-det-nu-var i micron brunnit färdigt/exploderat/whatever stängde jag av och bar snabbt som satan micron till fönstret och viftade ut röken och blåste med damsugaren. Samtidigt vinkade vi till alla som gick förbi. INGEN vinkade tillbaka.. heh.
Tillsammans blir det bombis ett fett avsnitt i vår bloopers-långfilm som lär komma lagom till julafton!
 
Ha det gött och glöm inte kolla in vår julkalender!
 

2012-12-06
07:45:51

Bästa frukosten
Risgrynsgröt! <3 Nu är det kankse snart jul ändå :3
 

2012-12-05
21:10:28

Dagens julkalender
Såklart ska ni få dagens julkalender! Bättre sent än aldrig liksom. :)
 
 
Den här var det absolut sista vi spelade in igår, så vi ligger tre avsnitt före nu! De ska bara klippas ihop. Känns bra! Vi borde ligga typ tio avsnitt före egentligen, menmen. Bätre än att ligga efter! :)
 
Eftersom jag vet att många av er är KASSA på att kolla inforutan när ni vill veta varför det blir som det blir i våra videos så skriver jag in det här med!
Polarisatorerna "sorterar" bort det ljus som svänger år "fel" håll. Tejpen vrider ljuset olika mycket, så att det får olika färg beroende på vilken tejp och hur många lager tejp det passerar. Om man vrider på den övre polarisatorn ändrar man vilka färger som släpps igenom. Därför ändras färgerna när man vrider på den. Det gör också att tejparna har liknande färger samtidigt.

2012-12-04
23:04:00

Smygtitt!
En liten smygtitt på vad som kommer i julkalendern inom några dagar! Satt och lekte en del med det där idag :3
 

2012-12-04
22:01:48

Svävande såpbubblor!
Dagens julkalenderavsnitt! 
 
 
Idag har vi spelat in tre avsnitt! Känns rätt bra. Iofs fuckade vi upp vårt citronbatteri och majsstärkelseexperimentet gick åt helvete, men nya friska tag imorgon blir det!
 
Njut av dagens klipp så länge! 
Puss

2012-12-04
21:58:52

Eldrimners nya
Idag släpptes låten Från mitt hjärta av Eldrimner! Måste skryta med att jag fick den den förste december och har lyssnat en del på den. Känns fortfarande som att den är på något sätt olik alla andra Eldrimner-låtar. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det egentligen. Kanske bäst att ni får bilda er egen uppfattining? ;) Här är låten!
  

2012-12-03
17:58:00

Bilder!
Idag kunde jag äntligen hämta ut mitt paket från posten! :D
 
Två TJOCKA buntar bilder jag tagit, framkallade som riktiga foton!! :3
 
Att se bilderna som riktiga foton är heeelt annorlunda mot att se dem på datorn! Det är så mycket lättare att säga "den här är bra, den här är dålig" och sådant. Sen är det lite kul att ha dem fysiskt liksom. Ooooch så ska jag sätta dem o album och rita och klippa osv! :D Fett kul! :D

2012-12-03
17:15:33

En dag i kemi-labben
Idag har jag och Vilma spelat in ännu ett avsnitt till vår julkalender! Denna gången vad det en skumorm som var experimentet! Man blandar väteperoxid (som band annat finns i hårfärgningsmedel), diskmedel och kaliumjodid och så blir det en orm! Helt fantastiskt! :D 
 
Meeen.. det tog oss ett tag att komma på ett någorlunda bra "recept". Båda kemilärarna hade glömt det, så vi testade oss fram! haha
 
 
Avsnittet finns såklart på youtube, här
 
Förutom att göra skumormar hela förmiddagen nördade vi sönder med Julia. Bland annat råkade hon hälla ut en burk gift i vasken i ett dragskåp, så att de fick sätta upp lappar att det var hälsofarligt (det var som sagt GIFT) och de fick ringa typ försvarsmakten. Nej, men brandkåren eller ngt. Jag vart underhållen hela dagen av det där. Tack Julia! :D
 
Här är vad Julia höll på med. Hon ska göra färger så att hon kan måla en tavla. Asballt, om ni frågar mig! Det här är alltså den gula färgen.. Där giftburken ramlade ner i vasken. För övrigt behävs det tydligen olika gifter till alla färgerna. Och alla gifterna är cancerframkallande.. hmmpf
 
När Vilma hade gått hem lekte vi lite mer med färgerna. Den gröna blev... inte så grön. Och den lila blev.. jag vet inte. Haha, vi får se imorgon! 

2012-12-03
10:01:23

skumorm
Vi jobbar hårt på våt skumorm! Men ah.. det blir mer en vulkan än en orm! D:

2012-12-02
11:25:50

Kan en isbit brinna?
Det tar vi reda på i andra avsnittet i min och Vilmas julkalender! :D
 

2012-12-01
12:02:00

Gratis Eldrimnerlåt är inte fel!
Iiihh! Jag vann en låt! :D
Kände liksom att jag MÅSTE dela med mig av detta fantastiska! 

2012-12-01
10:58:15

Kaliumpermanganat är lila!
Vad säger ni? Är det inte dags att ladda upp årets första julkalender-avsnitt? :D
  
 
Ja, jag tror att det kan vara kul att titta på även om man inte går natur. Vem gillar liksom inte när det brinner? :D