Klickedicken

2012-06-17
17:03:27

Sammanfattning av Metaltown 2012
Vad har hänt med Metaltown egentligen? Var är den goa stämningen? Den finns där mellan spelningarna, men så fort ett band börjar spela blir folk jobbiga. Det är självklart att man hoppar, röjer, headbangar och knör när man ser ett bra band. Men när man bara trycker för tryckandets skull, vilar armen på någons huvud, blir förbannad när någon bakom håller sig fast i staketet och skäller ut någon som försöker knö bort en börjar i alla fall jag undra vart Metaltown är på väg.

Fjortisskriken när Marilyn Manson gick på scen var inte heller vad man förväntade sig... Och ljudnivån är inte att tala om! Helt otroligt dålig. Man ska inte kunna föra en konversation i näst intill normal samtalston under konserterna. Då är det fel. Det är i alla fall inte metal, så det hör inte hemma på Metaltown.

Busstrafiken var visserligen bättre i år än förra året när man skulle hem. Men det kunde varit bättre när man skulle dit. Fick stå och vänta ett bra tag då.

Man börjar också fundera över val av band. Vad sjutton gör egentligen Hammerfall och Sabaton där? Det börjar kännas som att Metaltown blir för stort. Stora band som inte är speciellt bra och ute på landet för att alla ska få plats.

Men det finns bra saker med Metaltown också! Först och främst var det en del bra band. Några rikigt bra. Då tänker jag först och främst på Dark Tranquillty, men även på Manson, Avatar och In Flames. Det var också skön stämning mellan spelningarna.

Det var också en massa bra små tält med kul prylar man kunde köpa. Det fanns kläder, piercings och allt möjligt smågrejes. Dessutom fanns mycket att välja på när man skulle äta. Men jag hade gärna sett att man kunde köpa något så enkelt som en banan eller ett äpple...

Vakterna var, flera av dem, bättre än på många andra konserter och festivaler. Man har många gånger stört sig på vakter som står ivägen så att man inte kan se, att de inte delar ut vatten eller att de inte säger till de som bråkar, men tjafsar med de som inte har gjort ett skit. På Metaltown iår var det totala motsatsen. Det var framförallt en som var riktigt bra. Han kollade flera gånger med oss att vi mådde bra. Han fokuserade på en i taget, så att ingen missades. Bra där. Samtidigt störde han inte, eftersom han bara gjorde tummen upp och såg frågande ut. Perfekt sätt att hantera det. När det handlade om vatten fattade han det inte många vakter fattar; att man vill ha större delen av vattnet i munnen, inte utanför och att man inte vill ha det nedsprutat direkt i halsen, så att man får en hostattack mitt i. Nej, här snackar vi vatten i munnen och bara i munnen. MVG där med. Alla andra som jobbat eller ska jobba som vakt: tag lärdom av denna man!


Här har vi alltså den legendariska Metaltown-security-killen som kan hantera en vattenflaska.
Foto: Magnus Sandberg, Aftonbladet.

Något av allt som lätt kan förbättras är tak. Vi vill ha tak när det regnar. Förra året fanns en vik konstig pryl som fungerade asbra som tak, varför var inte den här iår? Bussköerna går lätt att fixa till lite finare genom att låta folk med band gå i en annan kö. Det underlättar säkert mycket för metaltown om man har hämtat sitt band innan, så varför inte belöna de som gjort det med att få gå före de slappisar som inte gjort det?

En annan sak som bara var onödig var avståndet till scenen i tälten, farmförallt close-up-tältet. Det var alldeles för långt. Helt otroligt långt nästan! Men det fixar de lätt till nästa år. Om de bara vill.

Om det nu är som det ryktas, att det är tioårsjubileum nästa år och de sparar sig inför det kan det ändå finnas ett hopp för festivalen. Annars är det nog tyvärr slut med Metaltown för min del. Men det var kul så länge det varade!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: