Klickedicken

2012-05-16
16:29:38

Sänka ljudet på konserter?
Tror att de flesta vet att det snackas om att sänka ljudnivån på konserter i Sverige med tre decibel. En sådan sänkning låter kanske inte så mycket med tanke på att gränsen ligger någonstans vid hundra decibel nu, men det är en sänkning till sådär halva ljudet.

Om man sänker volymen så mycket hörs publiken mer än musiken och då kan man lika gärna gå någon annanstans och göra något annat. Visst kan man få hörselskador om man har en hög ljudvolym, men de har redan 13-årsgräns och de säljer öronproppar. Nu tänker många att om man har öronproppar kan man ju lika gärna ha lägra ljudvolym och slippa öronproppar? Men man vill ju att alla ska kunna skrika hur mycket de vill utan att störa varandra - de lär ju inte sluta för att man sänker volymen. Har man öronproppar hör man mindre av ALLA ljud. Både det man vill höra och det andra, alltså störs man inte av andras prat och skrik och jag vet inte vad.


En anna sak som inte är så seriös, men klart något negativt, är att om man sänker ljudvolumen på musiken kan man inte snacka med kompisen bredvid om de andras fula hår eller galna dans utan att de som inte ska höra hör! Är det ett halvkasst band är ju det halva upplevelsen!? Sänker man ljudet så att man inte kan snacka om de andra går man inte på spelningar med band som man inte är säker på är bra. Då blir det mindre folk på småbanden, vilket också är tråkigt.

Skadorisken ökar. Om man inte hör takten i musiken är det plötsligt inte bara idioterna som röjer i otakt och skadorna kommer att öka dramatiskt. Jag vet själv hur mycket man slår sig på folk som inte vet hur man håller takten. Blåmärke på kinden som satt kvar i typ fem dagar från en Lillasysterkosert, feet blåtira från typ Zombiekrig och när jag bet igenom läppen på en Raubtierspelning är bara några exempel. Och så dåligt med hjälp man fick då så kan det inte bli bra när de sänker volymen och fler slår sig. Då får de anställa sjukvårdare för att kunna hjälpa till. Jag hade svårt att få tag i en så enkel sak som is och jag antar att folk kommer slå sig mycket värre än jag har gjort.

Anledningen till att man går på konsert är FRAMFÖRALLT att man vill höra musiken, annars kan man bara gå ut på gatan och starta ett slagsmål, så sänk för guds skull inte volymen!


Gör skillnad via facebook här.
Artikel i aftonbladet här.
Krönika i DN här.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: