Klickedicken

2013-01-14
19:58:53

Svamppaj!
Vad sägs om ett recept så här i vintertider? :D Om det är någon som gillar idén, alternativt tycker att den är förfärlig, eller helt enkelt bara vill säga vad ni tycker så GÖR det! Det är det kommentarsfältet är till för! ;)
 
 
Pajdeg
75 g margarin
2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl (grovt)
0,75 dl vatten
 
Fyllning
500 g köttfärs
1-2 lök(ar) (en stor eller två små. Hur stor är egentligen en lök? (internt))
250 g svamp (gärna kantareller!)
1 burk creme fraiche
2 mks soja
 
Gör pajdegen först genom att blanda allt i en matberedare, eller vad de nu heter. Skit samma var du blandar, bara det blir blandat! Tryck ut degen i en pajform
 
Stek köttfärsen med salt och peppar. Svartpeppar är gott. Häll det i en skål. När man steker köttfärs behöver man ju inget smör eftersom det är såpass mycket fett i som det är. Lite av det fettet får gärna stanna kvar i pannan så du slipper använda smör till nästa steg ;)
 
Hacka löken och dela svampen i små bitar (eller stora om du tycker det är godare). Stek det o köttfärsstekpannan. När det börjar kännas klart kan du hälla på två matskedar soja. Ungefär två.. kör efter behag :D
 
Efter det häller du i köttfärsen i pannan tillsammans med det andra och häller i creme fraichen. Rör lite och sänk värmen samtidigt som du sätter på ugnen på 175 grader. När den är varm häller du ner fyllningen i pajformen och ställer in i ugnen. 
 
En halvtimme senare kan du ta ut pajen och käka! 
 
Ät gott! ;D

Kommentar:
#1: Susanna

Recept gillar viii :3

Svar: Braaabra :D
Klickedicken

2013-01-14 @ 21:32:36
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: